Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 29. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Gondolatok az internetről az időskorúak védelmében

Gondolatok az internetről az időskorúak védelmében

Mátranovákon tartott interaktív bűnmegelőzési előadást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársa.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembere a napokban Mátranovákon tartott előadást az időskorúak körében is egyre kedveltebb közösségi oldalak biztonságos használatáról, valamint az online oldalak és a közösségi média veszélyeiről.

Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy az előadásában bemutatta, hogy a felhasználók a közösségi oldalakra feltöltött fényképek és videók által adott esetben kiszolgáltatottakká válhatnak. Elmondta, hogy az áldozattá válás megelőzése érdekében hogyan és miként használhatják a közösségi portálok adatvédelmi funkcióit, melyeket a szolgáltatók folyamatosan, egyre hatékonyabbá tesznek.

Az őrnagy olyan további témákat érintett, mint a zsaroló programok vagy az úgynevezett adathalász tartalmú levelek, melyek úgy tűnhetnek, hogy megbízható forrásból érkeznek, azonban a bennük szereplő hivatkozásra kattintva, egy káros kódot tartalmazó weboldalra kerülhetünk, amely hozzáférést biztosíthat adatainkhoz.

A szakértő összességében olyan veszélyekre hívta fel az idősek figyelmét - például a közösségi oldalakkal kapcsolatban - melyről sokuk még korábban nem hallott, ezért a résztvevők szívesen vették a tájékoztatást. A megjelentek aktívan bekapcsolódtak az előadás menetébe, megosztották tapasztalataikat, elmondták véleményüket egy-egy kérdés kapcsán.

Kérjük, fogadja meg tanácsainkat:

  • Ismeretlen személyek közeledését, illetve a közösségi oldalakon érkezett jelölését mindig kezelje fenntartásokkal!
  • A közösségi oldalakra feltöltött fényképek bárki számár láthatóvá válhatnak. Mielőtt megosztaná, mindig ellenőrizze le, hogy valóban csak a kívánt tartalom látható-e az adott felvételen!
  • Ha zsarolni próbálják Önt, azonnal szakítsa meg a kapcsolatot! Ne teljesítse a zsaroló követeléseit!
  • Őrizze meg a bizonyítékokat – készítsen képernyőfelvételt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.