Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Január 08. 14:19, hétfő | Helyi
Forrás: police

Gitárokat loptak

Gitárokat loptak

A balassagyarmati rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogtak három férfit.

A sértett személyesen tett bejelentést a rendőrségen 2018. január 6-án, miszerint az édesanyja házából eltulajdonították az ott tárolt hangszereit.

A nyomozás adatai alapján egy 49 éves balassagyarmati és egy 30 éves felsőpetényi férfi 2017. augusztus 20-át követően, a sértett édesanyjának házába – a postaládába rejtett kulccsal – bement, majd onnan eltulajdonított öt gitárt. Az ellopott hangszerek közül egyet a 26 éves balassagyarmati társuk lakásán rejtettek el.

Megalapozott a gyanú továbbá arra is, hogy a három férfi 2017. december 30-án az esti órákban – ugyanolyan módszerrel – bement a sértett szülői házába, majd onnan további három nagy értékű gitárt lopott el.

Az eltulajdonított hangszerek közül kettőt a sértett részére 2018. január 5-én a 26 éves gyanúsított megvételre kínált. Másnap, az átadás helyszínén az „eladót” a rendőrök elfogták és az időközben beazonosított két társával együtt a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a megtartott házkutatások alkalmával az eltulajdonított 5 nagy értékű gitárt megtalálták és lefoglalták, az időközben értékesített 2 további hangszer lefoglalása folyamatban van.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányságon a nyomozók a 49 éves és a 30 éves férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tesz a két férfi előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

A rendőrök a 26 éves balassagyarmati férfit lopás bűntett és orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.