Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 18. 08:36, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-OLASZORSZÁG CENTO

Giro d\'Italia - Milan triplája sprintbefutóban, Valter a mezőnnyel ért célba.

Giro d\'Italia - Milan triplája sprintbefutóban, Valter a mezőnnyel ért célba.

Az olasz Jonathan Milan harmadik etapsikerét zsebelte be a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. szakaszon Valter Attila a mezőnnyel ért célba, az összetett élcsoportja pedig nem változott.

A Riccione és Cento közötti 179 kilométeres táv kategorizált emelkedő nélkül mezőnyhajrát ígért, nem is volt esélye a nap háromfős szökésének. Az etap során áttekertek a kerékpárosok Lugón, amely csupán néhány kilométerre fekszik az - ezen a hétvégén a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjnak otthont adó - imolai versenypályától.
Bő hatvan kilométerre a céltól oldalszélben szakadt szét a mezőny, a hátsó csoportokban a többi között a szakasz egyik esélyesének számító Jonathan Milannal, illetve a Visma-Lease a Bike bringásával, Valter Attilával, ám bő húsz - nagy tempójú - kilométer után összezártak a sorok. Ezt a rövid periódust leszámítva nyugodt volt ez etap, amelyen nagy magyar zászló üdvözölte az út mentén Valtert. A záró húsz kilométerre fordulva bukás miatt szakadt meg a sor, ami azonban ismét össze tudott állni. Következhetett a mezőnyhajrá a kanyarok, a helyenként beszűkülő út és járdaszigetek miatt technikás befutónál a Lidl-Trek tökéletes felvezetést adott a pontverseny éllovasaként ciklámen trikós Milannak, aki a hazai közönség nagy örömére harmadszor nyert az idei Girón. Másodikként a lengyel Stanislaw Aniolkowski, harmadikként a német Phil Bauhaus ért célba, utóbbi a 2021 Tour de Hongrie-n Kaposváron és Tatán nyert szakaszt.
Az összetett élcsoportja nem módosult, az esélyesek valamennyien a mezőnnyel értek célba, a kétszeres Tour de France-győztes szlovén Tadej Pogacar változatlan előnnyel tartja előnyét. Valter is azonos idővel tekert be a 80. helyen, összetettben maradt a 34.
Valter az M4 Sport helyszíni stábjának elárulta: ezúttal nem kapott feladatot a csapatától, nyugodt napja volt, a nehéz Giro-kezdés után örült is ennek.
"A végén volt egy kis szelezés, várható volt, tudtuk mi is, ahogy azt is, hogy utána szembeszeles rész jön, az sem kifejezetten zavart, hogy száz részre szakadt a mezőny, én ott hátul kajálgattam, nagyon jó így versenyezni" - árulta el a magyar bajnok, hozzátéve: néha jó így versenyezni.
Az előző, szökésben töltött napjára vonatkozó kérdésre azt válaszolta Valter, hogy valószínűleg sosem lesz World Tour-mezőnyben a legerősebb.
"Remélem, hogy igen, de azért arra nehéz alapozni, hogy erősebb leszek egy ilyen mezőnyben, mint Pogacar. Nem leszek soha a legerősebb, ezért nagyon sokszor okosnak kell lenni ahhoz, hogy nyerjek, nagyon ravasznak, rafináltnak kell lennem ahhoz, hogy jó eredményeket érjek el, és emellé kell az erő is" - fejtette ki, megemlítve: érzése szerint ez az erő már régóta megvan, ugyanakkor az, hogy megmutassa, mire is elég ez, az marad el az idei évben. - "Egész jól kezdtem az évet, azóta viszont végig azt érzem, hogy ennél jóval többet is tudok."
Amint mondta, a tanulságokat kell levonni és fejben jobban résen lennie.

"És nem elszalasztani a lehetőségeket, volt ezen a Girón is, persze balszerencse is eléggé. Ha ezeket nem használom ki hosszú távon, akkor sok mindent megbánok és ezt nem szeretném. Úgyhogy ezekből igyekszem tanulni" - szögezte le.
Szombaton a 107. Giro d'Italia második időfutama, a Castiglione delle Stiviere és Desenzano del Garda közötti 31,2 kilométeres egyenkénti indításos szakasz vár a mezőnyre, amely összesen 3400 kilométert teker, amíg a jövő vasárnapi záróetapon Rómában célba ér. Valter az időfutamon vissza fogja fogni magát, mivel a sík távon akkor sem tudna jó eredményt elérni, ha végignyomná.



Eredmények, Giro d'Italia (a viadal honlapja alapján):
13. szakasz, Riccione-Cento, 179 km:

1. Jonathan Milan (olasz, Lidl-Trek) 4:02:03 óra
2. Stanislaw Aniolkowski (lengyel, Cofidis) azonos idővel
3. Phil Bauhaus (német, Bahrain Victorious) a. i.
80. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 49:24:38 óra
2. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 2:40 perc hátrány

3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 2:56 p h.
34. Valter 38:25 p h.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.