Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 27. 06:00, kedd | Sport
Forrás: MTI

Gera Zoltán lett a Vasas FC vezetőedzője

Gera Zoltán lett a Vasas FC vezetőedzője

Gera Zoltán hétfőn távozott a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzői posztjáról, és az NB II-ben szereplő Vasas FC vezetőedzője lett.

Az angyalföldi klub hétfőn a honlapján jelentette be az eddigi szakvezető, Desits Szilárd menesztését. Desits tavaly április óta volt a Vasas vezetőedzője, az NB I-ben nyolc, a másodosztályban 22 meccsen irányította a csapatot, amellyel 12 győzelem, 12 döntetlen és hat vereség volt a mérlege.

"A holnapi naptól Gera Zoltán látja el a vezetőedzői feladatokat, aki 2019. június 7-től az U21-es válogatott szövetségi edzője volt, amelyet 35 mérkőzésen irányított" - áll a Vasas FC honlapján.Gera korábban a Ferencváros és az A válogatott szakmai stábját is erősítette, Marco Rossival és Szerhij Rebrovval is együtt dolgozott.

Játékosként 97-szeres válogatott, háromszoros magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, angol másodosztályú bajnok és Európa-liga-döntős volt.Szakmai stábjához Csizmadia Csaba is csatlakozik a Vasasnál, amely az NB II-es tabella harmadik helyén áll.

Gera 2019 nyarán kezdte meg a munkát az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként, ő irányította a csapatot a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ebben az időszakban korosztályos csapatából tíznél több játékos került fel Marco Rossi együttesébe, többen közülük már nagyon fiatalon alapemberré váltak a felnőtt csapatban.

"Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását" - mondta a magyar szövetség honlapján.

Hozzátette, kettős feladata volt, a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is fontos szempont volt. Mint mondta, rengeteget tanult a szövetségnél eltöltött időszak során, és bízik benne, hogy ő is hozzá tudott járulni a válogatottban megfordult labdarúgók fejlődéséhez.

"Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, melyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra" - szögezte le.

Az U21-es válogatott új szakvezetőjének kilétét később jelenti be a szövetség, Gera pótlásáról a közeljövőben gondoskodik a sportigazgatóság.

Az utánpótlás-válogatott márciusban két találkozón lép pályára: előbb felkészülési mérkőzésen fogadja a Moldovát, majd Kazahsztánban játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

Címkék: Gera Zoltán, vasas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.