Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 08. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Géppark-korszerűsítés a Magyar Közútnál

Géppark-korszerűsítés a Magyar Közútnál

Nagyteljesítményű aszfaltmaró gépeket szerzett be a Magyar Közút, közülük egy Salgótarjánba érkezett.

Négy új aszfaltmaró gépet szerzett be bruttó 307 millió forintért a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a vásárlásra a tavaly indult 3 milliárdos, részben uniós forrásból finanszírozott gép- és eszközpark-fejlesztési program keretén belül került sor.
Pécsi Norbert Sándor, a társaság kommunikációs osztályvezetője a Pest megyei, felsőpakonyi bemutatót követően az MTI-nek elmondta: az önjáró gépekkel hatékonyabban és gyorsabban lehet dolgozni. Marási szélességük egy méter, marási mélységük egy munkamenettel harminc centiméterig állítható. Tömegük egyenként meghaladja a tizenöt tonnát, munkasebességük eléri a percenkénti harminc métert. Nagy előnyük, hogy a marás során keletkezett szálló por mennyiségét egy vízpermetező egység segítségével csökkenteni tudják – ismertette az osztályvezető.
A négy új gépet a Wirtgen Budapest Kft. felsőpakonyi telephelyéről a Magyar Közút kaposvári, salgótarjáni, szegedi és veszprémi mérnökségeire szállítják – tette hozzá.
A aszfaltmarógép egy géplánc első egysége, a technológiai sorban ezután az új aszfaltréteg leterítését végző önjáró gép, majd a végső tömörítést és simítást végző úthengerek következnek. Az utóbbi két egység beszerzése is folyamatban van. Az uniós támogatásnak is köszönhetően az elmúlt időszakban nyolc ároktisztító gépet és harmincnyolc sószóró adaptert vásárolt a társaság.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: aszfalt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,