Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

Kigyulladt egy személyautó szerda délelőtt a 21-es számú főúton, Mátraverebély és Bátonyterenye között. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, majd áramtalanították a járművet. Az eset során nem sérült meg senki.

Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó szerda délelőtt egy Dózsa György úti családi ház udvarán, Diósjenőn. A tüzet eloltották a helyszínen tartózkodók, a rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei visszahűtötték a jármű karosszériáját. Személyi sérülés nem történt.

Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó szerda délután a 22-es számú főúton, Dejtár és Ipolyszög között. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrség szakembereinek. A két járműben összesen négy ember utazott, egyiküket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó szerda délután Ságújfaluban, a Kossuth úton. A sérült autók fél pályán akadályozták a járműforgalmat. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították. Személyi sérülés nem történt.

Kétszer riasztották szerdán a viharos szélben kidőlt fák miatt a Nógrád vármegyei tűzoltókat. A délutáni órákban Etesen, az Alagút úton távközlési vezetékekre lógott egy fa lehasadt ága. Pár órával később a 22-es főúton, Balassagyarmat közelében a járműforgalmat akadályozta egy kidőlt fa. Az előbbi helyen a salgótarjáni, az utóbbi helyen a balassagyarmati hivatásos tűzoltók távolították el a növényi részeket motoros láncfűrész segítségével. Anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt egyik káreset során sem.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Rétság KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.

2024. Július 17. 10:25, szerda | Helyi

Az idei júliusi hőhullám csúcsa

Az idei júliusi hőhullám csúcsa 12 fokkal haladja meg az elmúlt évtizedek átlagát. Júliusban erős és elhúzódó hőhullám sújtja Kelet-Európát.

2024. Július 17. 08:38, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 08:24, szerda | Helyi

Lakástűzzel indult a hét.

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop,Tűz ütött ki egy családi házban,Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.