Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Március 29. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Gázszolgáltató alkalmazottainak adták ki magukat

Gázszolgáltató alkalmazottainak adták ki magukat

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársainak segítségét kérte egy idős férfi 2013. március 26-án, mert ismeretlen személyek eltulajdonították a pénzét.

A 83 éves bácsinak az ismeretlenek azt mondták, hogy ők a gázszolgáltató alkalmazottai és túlfizetés miatt hoztak részére pénzt, azonban vissza kell belőle adnia. A bácsi ekkor elővette a nyugdíját tartalmazó zacskót és elkezdték felváltani a pénzt. Miután a pénzváltás megtörtént, a személyek távoztak, s a sértett csak ekkor vette észre, hogy eltulajdonították mintegy 70.000 Ft készpénzét.
A rendőrség kéri, hogy személy- és vagyonbiztonságuk érdekében mindig elővigyázatosan járjanak el, ha idegen személy kér lakásukba bebocsátást, akár gáz-, villanyóra leolvasóként, hatósági személyként, házaló árusként, vagy egyéb céllal, akár segítő szándékot színlelve! A lakásba ilyen módon bejutó elkövetők könnyen szabadítják meg az időskorút az értékeitől.
A bűnözők gyakran időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak, kihasználják jószívűségüket, óvatlanságukat és azt, hogy figyelmük könnyen elterelhető. Amennyiben egyedül vannak, fokozott óvatossággal járjanak el ismeretlen személyekkel, illetve csak különösen indokolt esetben engedjék be őket lakásukba, udvarukba! Amennyiben különböző indokokra hivatkozva a pénz felváltását kérik Önöktől, azt tagadják meg!
Lakásukon soha ne tartsanak sok készpénzt, az sokkal biztonságosabb helyen van egy pénzintézetben! Ékszereiket tartsák zárható szekrényben, ne hagyják jól látható helyen! Lakásuk bejárati ajtajára szereltessenek biztonsági láncot, kiegészítő zárat és ezeket használják is!
Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon! Figyeljék meg a személyek különös ismertetőjegyeit, járműveiket, azok rendszámát és egyedi azonosító jeleit, hogy ezzel is segítsék az elkövetők gyors elfogását!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 05:39, szerda | Helyi

Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja

83 esztendős lenne Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja.

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB 6 TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,