Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Április 25. 15:32, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Gazdát keresnek egy a javítónál felejtett utasszállító repülőgépnek Romániában

Gazdát keresnek egy a javítónál felejtett utasszállító repülőgépnek Romániában

Öt eredménytelen árverezési kísérlet után az árutőzsdén próbálják értékesíteni Romániában azt az utasszállító repülőgépet, amelyet az indiai tulajdonos a javítást végző bákói Aerostar társaságnál felejtett - közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

A javítónál felejtett utasszállító története napok óta foglalkoztatja a román médiát.
A gandul.info portál szerint a British Aerospace társaság által 1996-ban gyártott és eddig 18 800 órát repült BAE AVRO RJ70-es típusú 96 személyes repülőgépet az indiai MDLR Airlines társaság hozta 2009-ben karbantartásra Bákóba. Nem sokkal később azonban az indiai társaság csődbe ment, az utasszállítót pedig lefoglalta a román állam, hogy biztosítsa a javítási munkálatok ki nem fizetett díját.
A Bákó megyei adóhatóság az első árverési kísérletkor még 13 millió lejes (895 millió forint) kikiáltási áron próbálta eladni a gépet, az utolsón már 3,2 millió lejjel (221 millió forint) is beérte volna, de egyetlen vevő sem jelentkezett az alkalmi vételre.
A javítónál felejtett repülő története a román politikusok ingerküszöbét is elérte. Egy liberális szenátor azt javasolta, hogy használja a román állam a főméltóságok utaztatására a szerinte kiváló állapotban levő repülőgépet.
Ha ez megtörténne, nem ez lenne az utasszállító első találkozása politikusokkal. A Gandul portál nyomozása szerint ugyanis a csődbe ment MDLR Airlines légitársaságot Gopal Goyal Kanda, az indiai Haryana tartomány kormányának a volt minisztere működtette.
A politika és a repülés indiai találkozása nem volt szerencsés. Az indiai miniszternek azért kellett távoznia tisztségéből, mert szexuális zaklatásai miatt öngyilkos lett az alkalmazásában álló egyik légikisasszony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.