Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 22. 09:15, péntek | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT KOLLÁTH BENJÁMIN

Benéztünk a Forma-1-es garázsokba Ausztráliában, ezt láttuk.

Benéztünk a Forma-1-es garázsokba Ausztráliában, ezt láttuk.

Nézzétek meg velünk együtt, milyen technikai nyalánkságokat tettek közszemlére a Forma-1-es autóikat az Ausztrál Nagydíjra felkészítő csapatok, Giorgio Piola és a Sutton Images képeinek segítségével!

Mercedes W15 detail

Elsőként címlapképünkön a Mercedes W15-ös erőforrásának beszerelését láthatjátok, annak kiegészítő elemeivel, mint az oldaldobozba, valamint a motor fölé és mögé helyezett hűtőkkel.

Williams FW46 detail

Miközben a Williams FW46-ot is felkészítik az akcióra, láthatjuk az első fékeket meztelenül. A tárcsa borítása irányítja a fékek és a felni közötti hőátmenetet, ezzel segítve a gumimelegítést. Érdemes még megnézni a fékbetét teljes szélességén látható uszonyokat, míg felül csőszerű elemek segítenek a hőelvezetésben.

RB F1 Team VCARB 01 detail

A VCARB01 felé pillantva az erőforrás és kellékeinek telepítését láthatjuk, egy nagy, ülőkeszerű hűtővel az autó középvonalán.

Red Bull Racing RB20 detail

Az elölről és oldalról készített kép az RB20 előkészületeiről megmutatja a lengéscsillapító elrendezését és azt is láthatjuk, hogy idén az első féktárcsák előtt egy ablakot vágtak, hogy az itt keletkező hőt átvezethessék a fékdob borítása alatti belső térbe.

RB F1 Team VCARB 01 detail

Itt a VCARB01 padlólemeze még a padlón hever a váz összerakása közben, így megnézhetjük magunknak az első szélét.

Mercedes W15 detail

Újra rálestünk a W15-re, ezúttal inkább hátulról, ahonnan láthatóvá válnak a hátsó felfüggesztés amúgy láthatatlan elemei, valamint a padlólemez ék alakú csatlakozási pontja, mely egy fém tartóelemhez van kötve.

Stake F1 Team Kick Sauber C44 technikai részletek

A Sauber új első szárnyat hozott a hétvégére, itt remekül látható, hogyan néz ki felülről.

Haas VF-24 műszaki adatok

Az első szárnyvéglapon látható bukósík a Haas VF-24-en két „buckát” kapott a megszokott, egyszerű alakok helyett. Mindeközben a szárnyvéglap alsó és hátsó sarkán hasonló kivágásokat és félig leválasztott lapokat látunk, mint a Mercedesnél.

Aston Martin AMR24 műszaki adatok

Fentről ránézve az Aston Martin AMR24 első szárnyára látjuk, hogy a legfelső lapokat újragondolták az Ausztrál Nagydíjra, hogy jobb legyen az egyensúly az időmérős és a versenytempó között.

Red Bull Racing RB20 műszaki adatok

Ezen a közeli fotón az RB20 első felfüggesztését láthatjuk a váz mellett, a padlólemez és a váz találkozásánál látható hólyaggal, de jól látszik az oldaldoboz légbeömlőnek kinyúló felső széle is.

Red Bull Racing RB20 műszaki adatok

Az autó hátsó felén látható, milyen hűtőelrendezést választott a csapat erre a helyszínre, de a képről leolvashatjuk a hátsó felfüggesztés részleteit és azt is, mennyi leszorítóerőt várnak a hátsó szárnytól.

Mercedes F1 W15 műszaki adatok

A Mercedes W15-ös első felfüggesztésén a keresztlengőkar felső és hátsó lába ismét a magasabb pozícióba került, de tudnák lejjebb is rakni, ha akarnák. A képen megtekinthetjük a P-alakú légbeömlőt és mögötte a karosszéria oldaldoboz alatti részét is.

Mercedes F1 W15 műszaki adatok

Az is kiderült, hogy a W15 ugyanazt a nagy leszorítóerejű hátsó szárnyat kapta, amit Bahreinben használtak és amit Lewis Hamilton kipróbált a Szaúd-Arábiai Nagydíj harmadik szabadedzésén, a kivágás nélkül a felső lap felső szélén, amit mintha kicsit meg is nyestek volna.

Stake F1 Team Kick Sauber C44 technikai részletek

Itt megnézhetjük a C44-es véglapját és azt, hogyan tudják felhasználni az ék alakú bukósíkot a megengedett területen belül a véglap szögének köszönhetően.

Ferrari SF-24 műszaki adatok

A Ferrari SF-24 cserélhető motorvédő lemezén ezúttal csak egy szellőzőnyílás található. Helmut Marko közben elárulta, korábban ő is tárgyalt Oliver Bearmannel...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 20:50, vasárnap | Helyi sport

RG vk - Pigniczki Fanni három szerrel döntőzött Taskentben.

A hazai Európa-bajnokságra - és a párizsi játékokra - készülő Pigniczki Fanni három szerrel döntőbe jutott a ritmikus gimnasztikázók taskenti világkupáján.

2024. Április 28. 20:34, vasárnap | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte az MTK elleni örökrangadót.

A már bajnok és kupadöntős Ferencváros 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Április 28. 20:20, vasárnap | Helyi sport

Öttusa vk - Bronzérmes a magyar páros vegyes váltóban.

Bronzérmet nyert vasárnap a Guzi Blanka, Regős Gergely kettős vegyes váltóban az öttusázók idei harmadik, budapesti világkupaversenyén.

2024. Április 28. 18:18, vasárnap | Helyi sport

Ökölvívó Eb - Bernáth Attila ezüstérmes.

Az 51 kilogrammban szereplő Bernáth Attila ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokság zárónapján, miután a fináléban veszített.