Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2022. Augusztus 03. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Fuvart szeretett volna, vascsővel törték be a fejét

Fuvart szeretett volna, vascsővel törték be a fejét

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 43 éves balassagyarmati férfi ellen, aki egy fél méteres vascsővel törte be ismerőse koponyáját.

2020 októberének egy éjszakáján a sértett egy balassagyarmati szórakozóhelyen ittas állapotba került, majd felkereste ismerősét, akivel külvárosi lakására szerette volna elvitetni magát.

Bement a nyitott kapun, és kiabálni kezdett, mire egy ott lakó férfi kiment hozzá. Összeszólalkoztak, majd kölcsönösen dulakodni kezdtek, melynek során a házigazda egy közel fél méter hosszú vascsővel fejbe vágta az ittas látogatót.

A vérző fejű férfi végül gyalog indult haza, eközben az őt már kereső felesége megtalálta és kórházba vitte.

A sértett az ütés következtében koponyacsonttörést szenvedett, mely életveszélyes sérülésnek felel meg.

A Nógrád Megyei Főügyészség a házigazdával szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a Törvényszék a vascsövet kobozza el, emellett a közel 118.000 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére is kötelezze a vádlottat.

A Nógrád Megyei Főügyészség arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett mértékes indítványt.

Balassagyarmat, 2022. augusztus 3.

Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 14:22, péntek | Helyi

Nav: ügyfélfogadási rend változás

2022. December 09. 10:53, péntek | Helyi

Sapka, sál, és téligumi

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ajánlásait a téli közlekedéssel kapcsolatosan.

2022. December 09. 10:50, péntek | Helyi

Újabb embercsempész rendőrkézen

A Nógrád megyei rendőrök egy cseh állampolgárt vettek őrizetbe.

2022. December 09. 10:45, péntek | Helyi

Ügyészek a pályaorientációs napon

Két ügyész is részt vett a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban megrendezett pályaválasztási napon, melynek célja az volt, hogy az iskolaválasztás előtt álló tanulók minél több szakterületet megismerhessenek.