Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 27. 15:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Fuss és versenyezz hírességekkel az Európa-napi fesztiválon!

Fuss és versenyezz hírességekkel az Európa-napi fesztiválon!

Illés Fanni paralimpikon, Győrfi Pál és Nagy Dani is részt vesz az eseményen

Immár hat hónapja várandós, de a sport még most is szerves része Illés Fanni mindennapjainak. A paralimpiai bajnok úszónő általában a medencében edz, amit úgy tűnik, hogy a kis jövevény is nagyon élvez, de orvosi jóváhagyással szárazföldön is tréningezik. Május 8-án, vasárnap az Európa-napi fesztivál futóversenyén is ott lesz. Az esemény kapcsán, ahol Győrfi Pál és Nagy Dani is rajthoz áll, Fanni a születendő gyermeke lehetséges sportolói karrierjéről és a névválasztásról is mesélt.

Fanni és vőlegényének élete vitathatatlanul az úszás körül forog, és ez annak ellenére sem változott meg gyökeresen, hogy a paralimpiai bajnok úszónő már várandóssága hatodik hónapjában jár. Fanni úgy gondolja, hogy mivel ő jól érzi magát mozgás közben, az csakis pozitív hatással lehet a kicsire is, akinek sportolói karrierjéről is álmodoztak már.

„Vőlegényemnek, Álmosnak szimpatikus például a judo, de a tornát és természetesen az úszást is el tudjuk képzelni a gyermekünknek. Jó lenne, ha valamilyen olimpiai sportágat űzne majd versenyszerűen, de végső soron azért ő dönt majd. Azt azonban már most tudjuk, hogy nem szeretnénk, ha túl fiatalon napi több edzéssel terhelné magát. Arra törekszünk majd, hogy legyen gyerekkora is a sportolás mellett” – tette hozzá az úszónő, aki azt is elárulta, hogy a névválasztásban gyorsan meg tudtak egyezni párjával: egy utcatáblán látott név – amit még csak a közeli ismerősöknek árultak el – adta nekik az ötletet.

Május 8-án, vasárnap, a Szabadság téren Győrfi Pál is rajthoz áll az ingyenes „18 év – 18 km” – EU-s futáson. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a többi indulóval közösen indul a hazánk uniós csatlakozásának „nagykorúsága” alkalmából meghirdetett 18 kilométeres távon.

„Közel az ötvenhez, legkisebb gyermekem születésekor jöttem rá, hogy mennyire fontos a rendszeres testmozgás. Monspart Saroltától kaptam az első tanácsokat és edzéstervet. A futás ezután az életem része lett: évek óta hetente többször is a Margitszigeten kezdem a napot. Úgy gondolom, hogy az egészségemet – sőt egyáltalán azt, hogy élek – nagyrészt a futásnak köszönhetem. Sosem futottam jól vagy szépen: a lényeg mindig az volt, hogy megdolgoztassam a szívemet és a testemet. Emellett a futás egy olyan énidőt biztosít számomra, amikor önmagam lehetek, és közben át tudom gondolni a napi teendőket is” – árulta el a szóvivő, aki sokszor a családjával közösen rója a köröket, hiszen úgy gondolja, hogy a fiatalokra a személyes példájával lehet a legjobb hatással.

Május 8-án, vasárnap az Európa-napon a futóverseny mellett ingyenes családi és gyermekprogramok, valamint koncertek is várják az érdeklődőket. Fellép többek között a Kaláka együttes, a Mrs Columbo és a The Biebers is, a napot pedig a Kiscsillag koncertje zárja. Az Európa-napon hangsúlyosan megjelennek az Európai Unió alapvető értékei: béke, egység és szolidaritás. Az eseményen az Ukrajnával való szolidaritásunkat is kifejezzük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára