Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 02. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Friss információk Nógrád megye útjairól

Friss információk Nógrád megye útjairól

Belógó és kidőlt fák nehezítik a közlekedést Cered és Rónafalu között, a Mátrakeresztestől a Mátrába vezető út továbbra is le van zárva, háromezer-nyolcszázkilencvennyolc fogyasztó pedig áram nélkül maradt.

Az ónos esőzés miatt Nógrád megyében reggel hatig összesen húsz tűzoltói beavatkozást igénylő káreset történt, ezeken felül egy összetett káresemény jelenleg is folyamatban van, ami eddig további huszonkilenc rögzített eseményt jelent. A nehezen járható, helyenként lezárt útszakaszok csúszásmentesítésén folyamatosan dolgoznak, az áramszolgáltatás továbbra is szünetel több településen, a gázszolgáltatásban azonban egyelőre nem történtek fennakadások.

A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az este és éjszaka folyamán Salgótarján-Somlyóbányán, Rónabánya Szilváskői elágazójában, Salgótarján-Eresztvénynél, a Salgótarján-Zagyvarónai elágazóban, a 2303-as útról Bárna település irányába vezető útszakaszon többször, több helyszínen távolítottak el esetenként húsz-huszonöt méter nagyságú, teljes vagy félpályás útzárat képező fákat, nagyobb ágakat. Éjfél és hajnali négy óra között a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói tizenegy esetben vettek részt műszaki mentésben Nógrád megye területén, a Mátraalmás és Szuha közötti 24109-es számú úton kidőlt fák okán. A 2408-as számú út harmincas kilométerszelvényének közelében, tehát a Mátrakeresztes-Galyatető közötti útszakaszon több jármű elakadt és forgalmi akadályt képzett a késő esti órákban, ahol a pásztói hivatásos tűzoltók a gyöngyösi tűzoltókkal közösen végezték a műszaki mentést. A Cered és Rónafalu települések közötti útszakaszon a legnagyobb a probléma a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint. Csak ezen az útszakaszon eddig huszonkilenc káresetet jeleztek a műveletirányító ügyelet felé, minden helyszínen több kidőlt fával, lehasadt ággal állnak szemben a salgótarjáni tűzoltóegységek.

Ez úton hívjuk fel a közlekedők figyelmét, hogy a Cered és Rónabánya települések közötti útszakaszon az ónos eső miatt jegessé vált, úttestre belógó faágak miatt nehezen lehet közlekedni, továbbá a Mátrakeresztestől a Mátrába vezető 2408-as számú utat a jegesedés miatt teljes szélességében lezárták, kérjük ezeket az útszakaszokat kerüljék el és a megye további útszakaszain is fokozott óvatossággal közlekedjenek, aki pedig megteheti ne induljon útnak. A Nógrád megyei utak csúszásmentesítésén jelenleg hat-hat sószóró autó dolgozik a salgótarjáni és balassagyarmati térségekben, s mindamellett, hogy az utak jegesek, több szakaszon hó borítja az útfelületeket, ami fokozottan balesetveszélyes.

Az áramszolgáltatótól kapott információk alapján Salgóbánya, Somoskő, Bárna és Mátranovák településeken este negyed tíztől, Romhány, Galgaguta, Nógrádsáp, Nézsa településeken pedig a hajnali óráktól szünetel az áramszolgáltatás, nincs továbbá áram Szilaspogony, Cered, Szuha és Mátraalmás több területén sem. Az áramkimaradás jelenleg már összesen 3898 fogyasztót érint, a probléma kijavításáról a szolgáltató gondoskodik. Fontos azonban, hogy létfontosságú és alapvető fogyasztó nem maradt áram nélkül Nógrád megyében.

Képünk illusztráció.
Fotó: MTI / Demecs Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.