Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. December 02. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Friss információk Nógrád megye útjairól

Friss információk Nógrád megye útjairól

Belógó és kidőlt fák nehezítik a közlekedést Cered és Rónafalu között, a Mátrakeresztestől a Mátrába vezető út továbbra is le van zárva, háromezer-nyolcszázkilencvennyolc fogyasztó pedig áram nélkül maradt.

Az ónos esőzés miatt Nógrád megyében reggel hatig összesen húsz tűzoltói beavatkozást igénylő káreset történt, ezeken felül egy összetett káresemény jelenleg is folyamatban van, ami eddig további huszonkilenc rögzített eseményt jelent. A nehezen járható, helyenként lezárt útszakaszok csúszásmentesítésén folyamatosan dolgoznak, az áramszolgáltatás továbbra is szünetel több településen, a gázszolgáltatásban azonban egyelőre nem történtek fennakadások.

A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az este és éjszaka folyamán Salgótarján-Somlyóbányán, Rónabánya Szilváskői elágazójában, Salgótarján-Eresztvénynél, a Salgótarján-Zagyvarónai elágazóban, a 2303-as útról Bárna település irányába vezető útszakaszon többször, több helyszínen távolítottak el esetenként húsz-huszonöt méter nagyságú, teljes vagy félpályás útzárat képező fákat, nagyobb ágakat. Éjfél és hajnali négy óra között a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói tizenegy esetben vettek részt műszaki mentésben Nógrád megye területén, a Mátraalmás és Szuha közötti 24109-es számú úton kidőlt fák okán. A 2408-as számú út harmincas kilométerszelvényének közelében, tehát a Mátrakeresztes-Galyatető közötti útszakaszon több jármű elakadt és forgalmi akadályt képzett a késő esti órákban, ahol a pásztói hivatásos tűzoltók a gyöngyösi tűzoltókkal közösen végezték a műszaki mentést. A Cered és Rónafalu települések közötti útszakaszon a legnagyobb a probléma a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint. Csak ezen az útszakaszon eddig huszonkilenc káresetet jeleztek a műveletirányító ügyelet felé, minden helyszínen több kidőlt fával, lehasadt ággal állnak szemben a salgótarjáni tűzoltóegységek.

Ez úton hívjuk fel a közlekedők figyelmét, hogy a Cered és Rónabánya települések közötti útszakaszon az ónos eső miatt jegessé vált, úttestre belógó faágak miatt nehezen lehet közlekedni, továbbá a Mátrakeresztestől a Mátrába vezető 2408-as számú utat a jegesedés miatt teljes szélességében lezárták, kérjük ezeket az útszakaszokat kerüljék el és a megye további útszakaszain is fokozott óvatossággal közlekedjenek, aki pedig megteheti ne induljon útnak. A Nógrád megyei utak csúszásmentesítésén jelenleg hat-hat sószóró autó dolgozik a salgótarjáni és balassagyarmati térségekben, s mindamellett, hogy az utak jegesek, több szakaszon hó borítja az útfelületeket, ami fokozottan balesetveszélyes.

Az áramszolgáltatótól kapott információk alapján Salgóbánya, Somoskő, Bárna és Mátranovák településeken este negyed tíztől, Romhány, Galgaguta, Nógrádsáp, Nézsa településeken pedig a hajnali óráktól szünetel az áramszolgáltatás, nincs továbbá áram Szilaspogony, Cered, Szuha és Mátraalmás több területén sem. Az áramkimaradás jelenleg már összesen 3898 fogyasztót érint, a probléma kijavításáról a szolgáltató gondoskodik. Fontos azonban, hogy létfontosságú és alapvető fogyasztó nem maradt áram nélkül Nógrád megyében.

Képünk illusztráció.
Fotó: MTI / Demecs Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.