Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 24. 05:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: hirado.hu

Frenreisz Károly: Erős és jó az idei mezőny A Dalban

Frenreisz Károly: Erős és jó az idei mezőny A Dalban

A rockzenész bár tudja, hogy az angol szövegek számítanak nemzetközileg is elismertnek, mégis a magyar dalszövegeknek drukkol. Jó az idei mezőny, erősnek tartja.

Frenreisz Károly már nem először ül A Dal zsűrijében. Most azt mondja, a dalválasztó show ítészeinek egyáltalán nincs könnyű dolga, mert persze a legegyszerűbb az lenne, ha létezne egy biztos befutó nóta, amire szavazni lehetne.

„Én inkább azt mondom, jobb a helyzet, ha sok jó dal van, amiből aztán mazsolázni lehet. Jó az idei mezőny, erősnek tartjuk, és reméljük, hogy már egyszer olyan dal fog kijutni, amivel Magyarország nyerhet. Az angol nyelvű szövegek azért jók, mert nemzetköziek, mindenütt értik, de én ezzel együtt inkább a magyar szövegeknek drukkolok, mert a magyar nagyon választékos, nagyon finom nyelv, és pontosan tudjuk azt is, hogy milyen nagyon jó magyar dalszövegek születnek. A zsűrizésnél számomra a legfőbb szempont, hogy építő jellegűek legyenek a hozzászólásai, olyanok, amelyekből lehet belőle tanulni és talán el lehet rajtuk gondolkodni. Olyan, szakmailag igényes dalokat akarunk kiválasztani, amiért tavaly már megdicsértek minket – idén is ezt az utat folytatjuk.”

A Dal 2018-ban immáron hetedik alkalommal kerül képernyőre, a dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is szavazhatnak a nézők A Dal-alkalmazáson, illetve mobiltelefonos szavazáson keresztül, így még inkább aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A show két új műsorvezetője: Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd várják majd a Duna Televízió nézőit hétről hétre 2018. január 20-tól február 24-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára