Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. November 14. 07:45, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Francia kitüntetést adnak át Pásztón

Francia kitüntetést adnak át Pásztón

Az egyetlen, külföldieknek is adományozható francia kitüntetéssel érkezik ma Pásztóra Roland Galharague francia nagykövet.

A diplomatát délelőtt fél tizenegyre várják a városba, ahová kettős céllal érkezik. Egyrészt szeretné megismerni a Mikszáth Kálmán Gimnáziumot és annak francia tagozatát, másrészt ünnepélyes keretek között átadja a Francia Köztársaság Akadémiai Pálma Rend Lovag fokozata kitüntetést az intézmény vezetőinek. A Napóleon által létrehozott Akadémiai Pálmarend kitüntetéseit az oktatás kiválóságainak jutalmazására adományozza a francia kormány, elismerve ezzel a kiváló együttműködést a francia nyelv és kultúra oktatásáért, illetve a francia-magyar dialógus előmozdításáért.

Címkék: Pásztó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.