Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 27. 19:00, szombat | Helyi sport
Forrás: EGRI DÁVID MOTORSPORT

Formula E: a bajnoki címvédő magabiztos sikerével indult a szaúdi duplaforduló.

Formula E: a bajnoki címvédő magabiztos sikerével indult a szaúdi duplaforduló.

Az elektromos széria regnáló bajnoka, Jake Dennis tudta megnyerni a Formula E idei első diriyah-i futamát, miután komoly, 13 másodperces különbséggel győzött Jean-Eric Vergne előtt.

A pole pozíciót ugyan a francia versenyző tudta megszerezni a Diriyah E-Prix-re, de Dennis már a futam első szakaszában átvette tőle a vezetést, a támadó üzemmódok korai felhasználásával pedig szép előnyt épített ki magának, így az ellenfelek már tehetetlenek voltak ellene.

A második hely azért így is Vergné lett, aki az utolsó körökben komoly energiahiányban szenvedett az autójával, ami lehetővé tette Mitch Evans számára, hogy megkíséreljen egy előzési manővert, amely viszont kudarcba fulladt, így ő a pódiumról is kénytelen volt lemondani. A rajtot követően Vergne meg tudta tartani az első helyet, mögötte viszont Sergio Sette Camara a negyedik pozícióból megpróbált bevetődni a második helyre az első kanyar belső ívén, a manőver viszont nem sült el a legjobban, hiszen Evans megtartotta második helyét, harmadiknak pedig Dennis jött fel.

A harmadik körben aztán Vergne felvette az első támadó üzemmódját, így visszaesett Evans és Dennis mögé. Ezt követően aztán egyfajta vetésforgó indult be az élen, hiszen a következő körben Evans döntött hasonlóan, aki így szintén hátraesett harmadiknak, miután egy kisebb csatába bonyolódott a DS Penske pilótájával. Ebből az egészből pedig Dennis profitált, aki a hatodik körben ment ki a támadó módért, de neki sikerült visszatérnie a második pozícióba. Az élen álló hármas a verseny elején el tudott húzni az üldözőbolytól, amelyet a másik Andrettivel Norman Nato vezetett. Néhány körrel később aztán már jöttek is a második körök, már ami a támadó üzemmód felvételét illeti.

Ebből pedig Dennis jött ki a legjobban, hiszen ismét nyert egy helyezést és átvette a futam vezetését Vergne-től. Evans eközben utoljára haladt át az extra erőt biztosító zónán, és így támadásba tudott lendülni. A 12. körben Vergne-t sikerült is maga mögé utasítania, majd két körrel később ugyanazt a manővert próbálta meg Dennis ellen is a 18-as kanyarnál.

A poros belső íven ezúttal viszont szélesre csúszott, aminek következtében az andrettis pilóta visszaállt az élre, és ezek után a győzelme már nem is forgott veszélyben. Nem úgy Vergne második helye, hiszen a franciát a verseny végén a két Jaguar-pilóta vette ostrom alá, de ahogy már korábban említettük, Evans elrontotta az előzési kísérletét, ami miatt az ötödik helyig esett hátra. Ez pedig azt jelentette, hogy a dobogó legalsó fokát márkatársa, Nick Cassidy örökölte meg, miközben negyedikként a McLaren pilótáját, Sam Birdöt intették le. Nato lett a hatodik, Maximilian Günther a hetedik, az idénynyitó mexikói fordulón diadalmaskodó Pascal Wehrlein pedig a nyolcadik. Ez volt tehát az első Formula E-futam Diriyah-ból, de ma rögtön jön is a szezon harmadik versenye, amelyet szintén érdemes lesz majd figyelemmel követni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.