Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2012. Április 08. 14:11, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Formula-1: két héttel a Bahreini GP előtt is bizonytalan a helyzet

Formula-1: két héttel a Bahreini GP előtt is bizonytalan a helyzet

Két héttel a Bahreini Nagydíj előtt sem biztos még, hogy megtartják az idény negyedik futamát Bahreinben. Sőt, már olyanok is a szigetország viadala ellen beszélnek, akik eddig azt mondták, menni kellene.

Damon Hill korábbi F1-es világbajnok januárban a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) képviseletében járt Bahreinben, és akkor úgy fogalmazott, látványosan javult a helyzet, így a futamot gond nélkül meg lehet tartani. Épp ezért ért mindenkit kisebbfajta sokként, amikor a napokban hirtelen megváltoztatta véleményét.

„A helyzet azóta más lett – fogalmazott a brit. – A tüntetések nemhogy csillapodtak volna, de még szervezettebbek és indulatosabbak lettek. Aggasztóak a körülmények. Bár dicsérendő hozzáállás, hogy a versenyt az egységes Bahrein eszméjével próbálják meghirdetni, lehet, hogy ez már túlmutat az F1 hatáskörén. Én csak annyit mondok, kezeljük óvatosan a kérdést.″

Hasonló álláspontra helyezkedett Richard Burden brit munkáspárti képviselő, aki korábban a sportminisztérium motorsportért felelős tanácsadójaként dolgozott.

„Damon Hillnek igaza van, amikor arra kéri a szövetséget, gondolja át a Bahreini Nagydíj megrendezését. Ezt olyan személyként mondom, aki konyít a motorsporthoz, képviselőként pedig nagy érdeklődéssel figyeli a közel-keleti térséget. Tavaly február óta negyvenöt ember halt meg Bahrein utcáin, a legutóbbi áldozatot a múlt héten lőtték le. Abban a környezetben, amelyben minőségi és fenntartható reformokat hajtanak végre, a nagydíj pozitív hatással lehetne a bahreini egységre, most azonban nem ez a helyzet.″

Nemrég olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség már a verseny törléséről szóló sajtóközleményt írja, és csütörtökig ad haladékot a bahreinieknek arra, hogy garanciát vállaljanak az oda utazók biztonságára, különben hivatalos lesz a közleménye. A csapatok az FIA-ra bízzák a döntést, a csapatok és a pilóták bíznak a szervezetben – leszámítva Timo Glockot, aki hetek óta azt hajtogatja, nem érti, miért van még mindig a versenynaptárban a futam. Bernie Ecclestone, az F1 gazdasági vezetője ugyanakkor ragaszkodik a Bahreini Nagydíjhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 28. 07:46, szombat | Sport

Szoboszlai Dominik nyerte a Magyar Aranylabdát

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2022-es teljesítményéért.

2023. Január 26. 06:53, csütörtök | Sport

Súlyos magyar vereség Dániától a negyeddöntőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban.

2023. Január 26. 00:00, csütörtök | Sport

Lewis Hamilton korábbi csapatában kezdi a szezont Gender Tamás Junior

Az ifjú tehetség az olaszországi Lonatóban a WSK Champions Cup első versenyhétvégéjén áll rajthoz továbbra is a Parolin Racing Kart gyári csapatának színeiben.

2023. Január 25. 13:52, szerda | Sport

Messi mégis távozhat a PSG-ből

Sajtóhírek szerint fordulat állhat be Lionel Messi ügyében és a hétszeres aranylabdás futballista mégis távozhat a Paris Saint-Germain együttesétől.