Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2017. Február 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet 10 millió forintos kerettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely döntött arról is,

hogy közreműködik a Savaria Filmszemle és a Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle díjazásában.

A szervezet MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a Magyar Média Mecenatúra programjának idei forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő felhívására, az Egri Lajos-pályázatra március 16-ig lehet jelentkezni elektronikus úton.

A pályázat tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok készítésének szakmai előkészítéséhez járul hozzá. Forgatókönyvre legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni.

A program gyermek- és ifjúsági témájú filmterveket, valamint történelmi, kulturális évfordulókhoz köthető alkotásokat, adaptációkat támogat. Szitkomokra, tévésorozatokra és minisorozatokra nem nyújtható be pályázat.

A nyertes alkotóknak év végéig kell elkészülniük az anyagaikkal, és vállalniuk kell, hogy az eljárásban támogatott forgatókönyvvel vagy filmtervvel pályázni fognak a soron következő tévéfilmes pályázatra. A pályázati felhívás a www.mecenatura.mtva.hu oldalon érhető el.

A Médiatanács 2011 óta 66 filmtervet és forgatókönyvet támogatott összesen 83,7 millió forinttal - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Médiatanács 1,5 millió forinttal támogatja a szombathelyi rendezésű 4. Savaria Filmszemlét, és 2 millió forinttal a 17. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemlét.

Mint írják, a testület a Savarián a dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek, második és harmadik helyezettjeinek ajánl fel díjat, míg a Filmtettfeszten a Sárga Csikó-díj és a Filmgalopp-fődíj nyerteseit tünteti ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.