Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2017. Február 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet 10 millió forintos kerettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely döntött arról is,

hogy közreműködik a Savaria Filmszemle és a Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle díjazásában.

A szervezet MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a Magyar Média Mecenatúra programjának idei forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő felhívására, az Egri Lajos-pályázatra március 16-ig lehet jelentkezni elektronikus úton.

A pályázat tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok készítésének szakmai előkészítéséhez járul hozzá. Forgatókönyvre legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni.

A program gyermek- és ifjúsági témájú filmterveket, valamint történelmi, kulturális évfordulókhoz köthető alkotásokat, adaptációkat támogat. Szitkomokra, tévésorozatokra és minisorozatokra nem nyújtható be pályázat.

A nyertes alkotóknak év végéig kell elkészülniük az anyagaikkal, és vállalniuk kell, hogy az eljárásban támogatott forgatókönyvvel vagy filmtervvel pályázni fognak a soron következő tévéfilmes pályázatra. A pályázati felhívás a www.mecenatura.mtva.hu oldalon érhető el.

A Médiatanács 2011 óta 66 filmtervet és forgatókönyvet támogatott összesen 83,7 millió forinttal - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Médiatanács 1,5 millió forinttal támogatja a szombathelyi rendezésű 4. Savaria Filmszemlét, és 2 millió forinttal a 17. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemlét.

Mint írják, a testület a Savarián a dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek, második és harmadik helyezettjeinek ajánl fel díjat, míg a Filmtettfeszten a Sárga Csikó-díj és a Filmgalopp-fődíj nyerteseit tünteti ki.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:35, péntek | Belföld

Beérte Portugáliáét az egy főre jutó magyar GDP, vásárlóerő paritáson

Magyarország az elmúlt évben is folytatta a felzárkózást, a baloldali gazdasági szakértők \"károgása\" és a jegybanki vélemények ellenére az európai uniós átlag 75 százalékáról 77 százalékára emelkedett a magyar GDP -

2023. Március 24. 12:27, péntek | Belföld

Úgy be volt rúgva, hogy állni se bírt, mégis a volán mögé ült - Videó

A rendőrök továbbra is hangsúlyozzák, hogy ne vezessen gépjárművet, ha alkoholt, vagy bódító hatású szert fogyasztott a vezetés megkezdése előtt!

2023. Március 24. 09:21, péntek | Belföld

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is.

2023. Március 24. 07:09, péntek | Belföld

Novák Katalin: addig van magyar jövő, amíg vannak gyermeket vállalók Magyarországon

Addig van magyar jövő, amíg vannak olyanok, akik gyermeket vállalnak Magyarországon - mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Kaposváron.