Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 19. 08:50, vasárnap | Helyi sport
Forrás: GYÉMÁNT PÉTER

Fordulatos versenyen Verstappen-siker Leclerc előtt, Norris nagy balesetet szenvedett.

Fordulatos versenyen Verstappen-siker Leclerc előtt, Norris nagy balesetet szenvedett.

Nagy balesettel indult, Max Verstappen-győzelemmel zárult az F1-es Las Vegas-i Nagydíj, ahol az utolsó körökben is ment a csata a dobogós helyeken, Leclerc végül az utolsó körben szerezte meg a második pozíciót.

A Las Vegas-i Nagydíjon Leclerc indulhatott az élről Verstappen, Russell, Gasly és a két Williams előtt, Alonso a kilencedik, Hamilton a tizedik, Perez a tizenegyedik, Sainz a tizenkettedik helyről rajtolt, a két McLaren pedig csak a rajtrács végén várta a lámpák kialvását.Hamilton, Csou és Piastri a kemény, Stroll és Cunoda a lágy gumikat választotta, a többiek a Pirelli előrejelzésének megfelelően a közepes abroncsokra voksoltak a magyar idő szerint reggel 7-kor induló futamon. A rajtnál Verstappen át tudta venni a vezetést Leclerc-től, mögöttük Gasly, Albon és Sargeant jött. Alonso megpörgött az 1-es kanyarban, Sainz pedig belecsúszott Hamiltonba, emiatt a két spanyol a mezőny végére esett vissza. Perez a rajt után Bottast találta el, emiatt be kellett jönnie egy új első szárnyért.A pályán maradt törmelék miatt rövid időre VSC-s fázis lépett érvénybe, míg Leclerc amiatt méltatlankodott, hogy szerinte Verstappen leszorította őt az 1-es kanyarnál, míg Verstappennek azt mondta a csapata, hogy nem szükséges a pozíciócsere, később mégis 5 másodperces büntetést kapott a holland. A 3. körben aztán Norris szenvedett nagy balesetet: a McLaren pilótája a kocsi hátulját vesztette el, és nagy sebességgel a falnak ütközött – Norris szerencsére a rádión jelentette, hogy jól van, de a safety carnak be kellett jönnie. A 7. körben folytatódhatott a verseny, ekkor Verstappen, Leclerc, Russell, Gasly, Albon, Sargeant, Ocon, Magnussen, Hülkenberg, Cunoda volt a sorrend a pontszerző helyeken.Piastri és Hamilton számára jól sikerült az újraindítás, a nyolcadik, illetve kilencedik helyre jöttek fel, az élen pedig Verstappen előnye Leclerc előtt 2, Russell előtt 4 másodperc volt, a másik Red Bull-lal Perez a 12. helyen állt.

Sargeantet gyorsan megelőzte Ocon, Piastri és Hamilton is, Perez pedig Csou megelőzésével jött fel pontszerző helyre. Eközben az élen Verstappen előnye 1 másodperc alá csökkent, Leclerc támadhatta a hollandot. A 16. körben Russell jött ki a bokszba a kemény keverékért, Leclerc pedig még a pályán megelőzte Verstappent, a Red Bull pilótája pedig ki is jött a bokszba, letöltötte a büntetését, és Russell mögé jött vissza.

A 17. körben Hamilton ütközött Piastrival, a hétszeres világbajnok pedig defektet kapott, így egészen a 18. helyre esett vissza a kiállása után. Gasly is bejött kerékcserére, így az állás Leclerc, Perez, Stroll, Sainz, Alonso, Russell, Verstappen, Csou, Gasly, Albon volt, de sokan még kiállás nélkül álltak.Leclerc a 22. körben jött ki a bokszba, a kiállása nem volt tökéletes. Russell és Verstappen előbb Sainzot előzte meg, majd a két pilóta a csatája folyamán összeért és törmelék is került a pályára, így bejött a biztonsági autó. Russell végül 5 másodperces büntetést kapott az ütközésért.

Pereznek jól jött az SC, ugyanis az élről kiállva a második helyre jött vissza, a sorrend a biztonsági autó mögött Leclerc, Perez, Gasly, Piastri, Verstappen, Ocon, Stroll, Albon, Russell, Sainz volt. Az újraindításnál Piastri egy kemény manőverrel megelőzte Gaslyt és feljött a harmadik helyre, Perez pedig közel tudott maradni Leclerc-hez és DRS-sel támadhatta a monacóit.

A 31. körben Verstappen megelőzte Gaslyt, egy körrel később pedig Perez ment el Leclerc mellett és vette át a vezetést. A 34. körben Verstappen Piastri megelőzésével a harmadik, Ocon Gasly megelőzésével az ötödik helyre jött fel.A 35. körben Leclerc egy szép bevetődéssel vette vissza a vezetést Pereztől, a top 3 pedig ekkor DRS-távolságon belül volt egymáshoz képest. Perez megcsúszott, ezt kihasználva Verstappen jött fel a második helyre.

A 38. körben Verstappen Leclerc-t is megelőzte és átvette a vezetést - a monacói trükkösen próbálta megtartani a pozícióját, de nem járt sikerrel. 2 körrel később Russell előzte meg Albont és vette át a nyolcadik helyet, így a sorrend ekkor Verstappen, Leclerc, Perez, Piastri, Ocon, Gasly, Stroll, Russell, Albon, Sainz volt. Albon aztán hibázott és Sainz, Alonso és Hamilton is megelőzte, az élen pedig Verstappent és Leclerc-t 1, Leclerc-t és Perezt 0,6 másodperc választotta el, Leclerc pedig 5 körrel idősebb abroncsokon ment.

8 körrel a leintés előtt Leclerc hibázott, így Perez elment a monacói mellett, Piastri abroncsai pedig nem bírták végig, ki kellett jönnie a bokszba, és csak a 12. helyre jött vissza. Gasly gumijai is elfogytak, ő a 10. helyre csúszott vissza.Leclerc tempója a futam végére visszatért és DRS-sel támadhatta Perezt, Hülkenberg pedig kiállt a versenyből. A monacóinak az utolsó körben sikerült megelőznie a mexikóit, míg Russell nagyot hajrázott, Strollt is elkapta, de a büntetése miatt az 5. helyett a 8. helyen végzett.A futamot tehát Verstappen nyerte Leclerc és Perez előtt, majd Ocon, Stroll, Sainz, Hamilton, Russell, Alonso és Piastri következett. Cunoda az utolsó körökben váltóhiba miatt állt ki a versenyből.

A Forma-1-es szezon jövő hétvégén Abu-Dzabiban folytatódik, ami az idény utolsó fordulója lesz, a legnagyobb kérdés az, hogy a Mercedes vagy a Ferrari végez a csapatbajnoki második helyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,