Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 25. 10:59, kedd | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik szúnyogirtás, elsősorban a Tisza-tónál

Folytatódik szúnyogirtás, elsősorban a Tisza-tónál

Folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által koordinált központi szúnyogirtási program; ezen a héten 18 ezer hektáron, a többi között a Tisza-tónál gyérítik a vérszívókat

- közölte az OKF kedden a honlapján. A június elseje óta tartó program keretében eddig 504 ezer hektáron végeztek szúnyoggyérítést a szakemberek - írták.

A tájékoztatás szerint a következő napokban a Tisza-tó térségére koncentrálják a szúnyogirtást, ahol az állandó tenyészőhelyek miatt folyamatos a szúnyogok jelenléte.

Sok a szúnyog Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megye egyes részein is, így ott is lesz majd szúnyoggyérítés, illetve a főváros néhány kerületében végeznek földi permetezést.

Hozzátették, a katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte az OKF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.