Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 23. 18:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Főleg a gazdasági növekedésnek köszönhető a rekordösszegű útdíj

Főleg a gazdasági növekedésnek köszönhető a rekordösszegű útdíj

A gazdasági növekedésnek és a nagyobb belföldi valamint tranzitforgalomnak köszönhető az idei első fél évben befolyt rekordösszegű útdíj

– közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. igazgatója kedden az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Bartal Tamás azt mondta, az útdíjbevétel emelkedésében szerepet játszottak az új ellenőrzési módszerek is, amelyekkel hatékonyabban tudnak fellépni a „szellemkamionok” és a külföldi sofőrök ellen.

A szabálytalanságok 77 százalékát külföldiek követték el, de a fokozott ellenőrzésnek köszönhetőek a rajtuk behajtott pótdíjak összegét 84 százalékkal emelték egy fél év alatt – ismertette.

Hozzátette, az elmúlt évek adatai egyébként azt mutatják, hogy a magyar sofőrök egyre szabálykövetőbbek, és a külföldi szabálytalanságok növekedése is megállt.

Kitért arra is, az útdíjból befolyt összeg törvényben garantált célja az utak karbantartása és felújítása.

Címkék: útdíj, gazdaság, rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.