Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Július 31. 09:29, kedd | Helyi
Forrás: Infonograd

Fókuszban a zöldség-gyümölcs árusok

Fókuszban a zöldség-gyümölcs árusok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a nyári ellenőrzéssorozat keretében a hagyományos célterületek – üdülőhelyek, strandok, fesztiválok és szabadtéri rendezvények – mellett a régió sajátosságainak figyelembevételével kockázatosnak minősülő adózói, tevékenységi körökre is kiterjeszti a fokozott adóhatósági jelenlétet. Ellenőrizni indokolt többek között a piacokon, közterületeken és a fő közlekedési útvonalak mentén zöldséget, gyümölcsöt, illetve egyéb mezőgazdasági termékek értékesítését végző személyeket, mivel a revíziós tapasztalatok szerint jelentős részük őstermelői tevékenységet színlel, de valójában nem saját gazdaságban előállított, hanem továbbértékesítési céllal vásárolt árut kínál eladásra. Az ilyen magatartást gyakorlók elleni koncentrált adóhatósági fellépés célja, hogy az adóellenőrök és a pénzügyőrök a szakhatóságokkal együttműködve kiszűrjék az őstermelőkre vonatkozó kedvezményes adózási móddal visszaélő kereskedőket. A helyszíni vizsgálatok elsődlegesen a bevételek bizonylatolásának szabályszerűségére irányulnak. A próbavásárlást követheti az áru eredetének ellenőrzése, az értékesített termékek előállításához szükséges földterület, termelőeszközök feltérképezése, indokolt esetben pedig a tényleges adófizetési kötelezettség megállapítása érdekében utólagos adóellenőrzést rendel el az adóhatóság.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.