Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Október 26. 15:12, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Fokozott rendőri jelenlét az utakon és a temetők környékén

Fokozott rendőri jelenlét az utakon és a temetők környékén

Fokozottabb rendőri jelenlét várható a közutakon és a temetők környékén péntektől, az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség munkáját a polgárőrök is segítik - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A rendőrség közleményében körültekintő közlekedést kért, miután várhatóan sokan indulnak útnak autóval Mindenszentek és halottak napja alkalmából, a közúti forgalom pedig az átlagos többszörösére nőhet. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a súlyos sérüléssel járó balesetek már alacsony haladási sebesség mellett is megtörténhetnek.

A rendőrök elsősorban a forgalmat segítik a temetők környékén, de a szabálytalan közlekedőkkel szemben is fellépnek.

Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, esetenként forgalomkorlátozást rendel el, ezért azt kérik, ne megszokásból közlekedjenek az emberek.

A rendőrség azt is javasolja, hogy az utazás megkezdése előtt az autósok ellenőrizzék autójuk állapotát, ha még nem tették, szereltessenek fel téli gumiabroncsot, a gyalogos-átkelőhelyeket pedig körültekintően közelítsék meg.

Fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is megelőzve az ilyenkor gyakrabban előforduló eseteket, például gépkocsi feltöréseket, zseblopásokat, viráglopásokat és sírrongálásokat.

A tömegközlekedést használóknak a rendőrség azt javasolja: lehetőség szerint használják a pályaudvari érték- és csomagmegőrzőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.