Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Október 22. 21:00, vasárnap | Belföld
Forrás: SZÁNTHÓ PÉTER/zsuffa csaba

Salgótarján - Tessék sietni, mert drága lesz a bevásárlás! Fizetősek az Aldi, Lidl, Spar és Tesco parkolók?

Salgótarján - Tessék sietni, mert drága lesz a bevásárlás! Fizetősek az Aldi, Lidl, Spar és Tesco parkolók?

Nagy problémát jelent a hazai boltláncoknak, hogy az ingázók ingyenes P+R parkolónak használják az üzletek parkolóit. A fizetős övezetekhez közeli boltoknál megállnak ingyen, és indulnak tovább a munkába.

Többen már intézkedtek is, fizetős parkolást vezettek be, korlátozták a maximális tartózkodási időt, vagy szimplán bevonattak egy-egy üzletet a kerületi fizetős övezetbe.

Emellett komoly gondot jelentenek a parkolókban hagyott roncsautók is.

Problémát okoz a SPAR-nál vásárolni kívánó járműtulajdonosoknak, mert nem marad nekik parkolóhely. Különösen igaz ez frekventált helyszíneken, például a közelünkben tartott rendezvények esetében megsokszorozódik a nálunk parkolók száma. Az a megoldás, hogy saját fizetős parkolót alapkítanak ki sorompós vagy élőerős felügyelettel.

Sorompókat szerelt fel az Aldi

Az Aldi néhány üzleténél, amelyek fontos tömegközlekedési csomópontok közelében találhatók, előfordul, hogy az ingázók P+R parkolóként használják az üzlet parkolóját, ezeknél az áruházaknál a boltlánc sorompós beléptetést vezetett be. A vásárlók az érintett üzleteknél 90 percen keresztül ingyenesen vehetik igénybe a parkolást, ezen felül azonban parkolási díjat kell fizetni.

Ezeknél az áruházaknál a fizetőrendszer bevezetésének oka, hogy a parkolókban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek megnehezítik az áruházba érkező vásárlók számára a parkolást.

Egyre szaporodnak a fizetős áruházi parkolók

Az utóbbi időben több vásárlói jelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy egyes PENNY-üzleteknél a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a vásárlók számára a parkolást.

Ezek között számos olyan övezet is megtalálható, amelyek bevásárlóközpontok tőszomszédságában, vagy forgalmas közlekedési csomópontok közelében találhatók.

Ennek megszüntetése érdekében szakemberekkel egyeztetve a vállalat 2023 márciusában arra a döntésre jutott, hogy az érintett egységek parkolóiban bevezeti az egy óra időtartam feletti fizetős parkolást.

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a PENNY vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk felmutatásával – további 1 órán keresztül díjmentes a parkolás. Felméréseink alapján ennyi idő alatt kényelmesen bevásárolhatnak a PENNY-be látogatók anélkül, hogy ez számukra bármilyen további költséget jelentene.

Salgótarján - az alábbi díjszabás érvényes az érintett parkoló területén:

A parkolás első órája mindenki részére ingyenes. 1 és 2 óra között 2500 forint – azonban vásárlóink részére az igazoló blokk felmutatását követően továbbra is ingyenes a parkolás.
A 2 órát meghaladó parkolás esetén pedig az üzlet napi zárásáig 5000 forint fizetendő.

A Tesco parkolói a Tesco vásárlói számára lettek kialakítva, így arra kérjük vásárlóinkat, hogy a vásárlás időtartama alatt, maximum 3 órán keresztül használják azokat.

Ha fontosnak tarja a cikket, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.