Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Január 20. 09:37, péntek | Helyi
Forrás: police

„Finn módszerrel” az ittas vezetés ellen

„Finn módszerrel” az ittas vezetés ellen

Célzott közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök Nógrád megyében.

Nógrád megyében az ittas járművezetők kiszűrése érdekében évek óta az úgynevezett „Finn módszeres” ellenőrzést használják. Nevéből eredően ezt a módszert a finnek alkalmazták először, melyet más európai országok is eredményesen átvettek.

Lényege, hogy a kijelölt, és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek.

Ezen célzott közúti ellenőrzés alkalmazásának célja az ittas vezetők kiszűrése és az ittasan okozott közlekedési balesetek számának csökkentése.

A Rétsági Rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. január 19-én találkozhattak az ellenőrzést végző kollégákkal a gépjárművezetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,