Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2017. Január 26. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Finn módszeres ellenőrzések

Finn módszeres ellenőrzések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság célja az ittas járművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése.

Amint arról korábban beszámoltunk fokozott közúti ellenőrzések bevezetésével lép fel az ittas gépjárművezetők ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A megyében évek óta a demonstratív „Finn módszeres” ellenőrzést alkalmazzák, melyet a nevéből is eredően a finnek vezettek be először, majd más európai országok is eredményesen átvettek.

A módszer lényege, hogy több rendőr bevonásával egy adott útszakaszon az arra közlekedő valamennyi járművezető ellenőrzése megtörténik, mindössze néhány másodperc alatt. Az ellenőrzés csak a járművezető ittasságára korlátozódik, így amennyiben a jármű vezetője nem fogyasztott alkoholt, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják és velük szemben eljárás indul.

A napokban Salgótarján, Szécsény és Balassagyarmat közútjain is találkozhattak az egyenruhásokkal, de Nógrád megye útjain a következő hetekben több helyszínen várható még további ellenőrzés.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 13:39, kedd | Helyi

RENDŐRI ÖSSZEFOGÁS A MENHELYRE KERÜLT ÁLLATOKÉRT

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az Állatok Világnapja alkalmából az elmúlt időszakban az állatok védelmére irányuló több programot és egy adománygyűjtést is szerveztek a megyében.

2022. Október 04. 11:57, kedd | Helyi

Közösen Európa biztonságáért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nemzetközi egyezmény alapján közös járőrszolgálatokat szervez a Szlovák Köztársaság rendőrségével az illegális migráció visszaszorítása érdekében.

2022. Október 04. 09:20, kedd | Helyi

Olasz tanárok tanulmányozzák a szakképzési rendszert Nógrádban

Hétfőtől két héten át olasz vendégtanárok tanulmányozzák a szakképzési rendszert Nógrád megyében. A Firenzéből érkezett oktatók látogatást tesznek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum összes salgótarjáni és balassagyarmati t

2022. Október 03. 10:51, hétfő | Helyi

4 nap alatt 3 sérült

Az elmúlt négy napon hárman sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye útjain.