Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. December 05. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Figyel a NAV: ennyit fizethet, akinek nem sikerült a felvételije

Figyel a NAV: ennyit fizethet, akinek nem sikerült a felvételije

December 16-ig kell jelentkezniük az adóhivatalnál azoknak a diákoknak, akiknek megszűnt idén a hallgatói jogviszonyuk. Decembertől ugyanis, aki nem talált munkát, magának kell fizetni az egészségügyi járulékot.

Idén több mint 30 ezer fiatal nem került be a felsőoktatásba. Vannak, akik az érettségi után az interneten próbálnak állást találni, nem sok sikerrel. Amennyiben nem tanulnak tovább és munkát sem találnak, december 15-től már maguknak fizetik az egészségügyi járulékot.

Nemcsak nekik jár le december 16-án a határidő. Azoknak a friss diplomásoknak is fizetniük kell, akik az oklevél megszerzése óta nem tudtak elhelyezkedni. Az egészségügyi járulék havonta 6390 forint, amit csekken kell átutalni az adóhivatalnak.

Idén 18 milliárd forint önálló befizetés érkezett az adóhivatalhoz. A hatóság adataiból kiderül, hogy egyre többen tudják, fizetniük kell az orvosi ellátásért. Míg 2007-ben 132 ezer önkéntes fizető volt, 2011-re ez a szám több mint a duplájára nőtt. Aki nem fizet, azt figyelmezteti az adóhivatal. Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője a Duna Híradójában elmondta, hogy abban az esetben, ha valaki elmulasztaná a járulékot megfizetni, az adóhivatal határozatot küld részére, amelyben visszamenőlegesen megállapítják a fizetési kötelezettséget, illetve a késedelmi pótlékot.

Novemberig csaknem 49 ezer ilyen határozatot postázott a hivatal, de az orvosi ellátás és a gyógyszertári vásárlás során is kiderülhet, ha valakinek nincs egészségügyi biztosítása.

forrás: Duna Híradó

Címkék: felsőoktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.