Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 05. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: milyen alapon egyeztet Bajnai Gordon Brüsszelben?

Fidesz: milyen alapon egyeztet Bajnai Gordon Brüsszelben?

A Fidesz bírálja Bajnai Gordont, amiért "a magyar embereket, a magyar demokráciát hátba döfve, senki által fel nem hatalmazva, senki által semminek meg nem választva" egyeztetett hétfőn Brüsszelben Magyarország következő 7 éves fejlesztési pénzeiről. Balla Mihály keddi közleményében felteszi a kérdést: milyen alapon és kinek a nevében tette mindezt volt miniszterelnök?

A kormánypárti képviselő MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: hazafi az, aki a hazáját mindig megvédi. Miféle politikus az, aki saját hazája érdekeit veszélybe sodorva, annak tárgyalási pozícióját gyengítve képes a kampány érdekei alá rendelni a magyar emberek érdekeit?! - kérdezi Balla Mihály.
Szerinte Bajnai Gordon "a kertek alatt" utazott Brüsszelbe, hogy az Európai Unió és Magyarország számára az egyik legnehezebb költségvetési tárgyalás közepette az ottani tisztviselőkhöz dörgölőzzön és ország-világ előtt "cikinek" nevezze Magyarországot.
Az a képmutatás és sumákolás, amelyet Bajnai Gordon hozott az elmúlt hetekben a magyar politikába, veszélyesebb Magyarországra, mint a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány összes eddigi károkozása - értékeli a fideszes politikus.
Bajnai Gordon európai uniós illetékesekkel - köztük Johannes Hahn regionális fejlesztési ügyekben illetékes EU-biztossal - folytatott hétfőn Brüsszelben megbeszéléseket. "Azért jöttem Brüsszelbe, hogy a magyar nemzeti érdekekért lobbizzak, mert úgy látom, hogy az elmúlt három év kormányzati ámokfutása után a valódi nemzeti érdekeink súlyos veszélyben vannak" - mondta az MTI-nek nyilatkozva a Haza és Haladás Egyesület elnöke. Utalt arra, hogy a csütörtök-pénteki EU-csúcstalálkozó napirendjén szerepel a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós keretköltségvetés ügye. "Mivel Magyarországgal ma már ciki egy képen mutatkoznia sok európai vezetőnek, ezért nagyon nehéz ma szövetségeket kötnünk, ennek pedig hosszú távú nemzeti érdekeink látják a kárát" - jelentette ki a volt kormányfő.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk