Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Január 11. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Fiatal vállalkozók támogatásáról egyeztettek

Fiatal vállalkozók támogatásáról egyeztettek

Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere a napokban megbeszélést folytatott Gál Andreával, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének projektvezetőjével a lezáruló TÁMOP 2.3.6.A program eredményeiről, tanulságairól.

Az Európai Unió által finanszírozott projekt keretében a vállalkozni vágyó 35 év alatti fiatalok 3 millió, társas vállalkozás esetén 6 millió támogatást kaptak ötleteik megvalósításához.
Szó esett arról, hogy a FIVOSZ által működtetett “Vállalkozz Itthon!” konzorcium szponzorok segítségével 2015-ben road-show keretében az ország több pontjára ellátogat, várhatóan augusztusban érkezne Salgótarjánba. A program keretében az érdeklődők találkozhatnak majd sikeres idősebb és fiatal vállalkozókkal, játékos formában ismerkedhetnek meg az üzleti élet minden részletével és tanácsokat is kaphatnak.
Dániel Zoltán elmondta: a megbeszélés fő témája a tervezett road-show volt, de szóba került a fiatalok migrációja, a csökkenő vállalkozási kedv, illetve a helyi szolgáltatások színvonala. Az önkormányzat egyik legfontosabb feladata a jövő nemzedékének itthon tartása, amihez egy kulcs lehet, ha az ifjabb generáció lehetőséget lát a helyi vállalkozás indítására. A projektvezető arról tájékoztatta az alpolgármestert, hogy a 2014-2020 közötti uniós pályázati ciklusban is lesz mód támogatni a saját vállalkozás alapításán gondolkozó 18-40 év közötti jelentkezőket.

Forrás: salgotarjan.hu

Címkék: projekt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.