Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 13. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI/MOME

Fiatal tervezők munkái mutatkoznak be az októberi MOME divatbemutatón.

Fiatal tervezők munkái mutatkoznak be az októberi MOME divatbemutatón.

Tizenegy alap- és négy mesterképzős hallgató kollekcióját láthatja a közönség október 5. és 6. között a MOME Fashion Show rendezvényen.

Amelynek kísérő kiállításán öt alap- és tizenegy mesterképzős hallgató, valamint két ékszertervező mesterszakos hallgató anyagai is szerepelnek majd.A nemzetközi divathetek ritmusához igazodva újra a legtehetségesebb fiatal divat- és textiltervezők mutatkoznak be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME). A hallgatók munkái reagálnak többek közt az energia- és klímaválságra, nagy szerepet kapnak bennük a fenntarthatósági szempontok, és megjelenik az öltözékekben számos új anyag is - áll a MOME közleményében.
A Kele Ildikó és Tomcsányi Dóra divattervezők, egyetemi oktatók által szervezett divatbemutató célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen az egyetem divat- és textiltervező hallgatói számára, és hogy a szélesebb közönség is megismerhesse, milyen témák foglalkoztatják a jövő tervezőgenerációját.
A MOME Alumni közösségéből idén Sármán Nóra divattervező munkái is láthatók lesznek az eseményen.

Az egyetem hallgatói a diploma után olyan világmárkánál helyezkedtek már el, mint a Louis Vuitton, a Gucci, a Chloé, a Balenciaga, a Vetements, az Acne Studios, a Proenza Schooler, a Marc Cain, az Adidas, a Nike, a Burton vagy a North Face, vagy olyan hazai divatmárkáknál is sikeresen dolgoznak, mint a Nanushka, az Aeron, a Nubu, a Tomcsányi vagy a The Four.
A divatbemutatót a MOME Campuson tartják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.