Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 14. 09:00, szerda | Helyi

Fesztiváldíjat kapott a Zenthe Ferenc Színház

Fesztiváldíjat kapott a Zenthe Ferenc Színház

Fesztiváldíjjal tért haza történetének első ilyen megmérettetéséről a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

A Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján a zsűri a műhelyteremtő alkotómunkáért fesztiváldíjat ítélt a mindössze ötödik évadát kezdő teátrumnak. A szeptember 5. és 11. közt Budapesten rendezett találkozón a Hazatérés című tragikomédiával szerepelt a Zenthe társulata, a darabot Gyuriska János rendezte, a szerepeket Mikó István, Erdélyi Gábor, Csernák János, Máté Krisztián, Albert Péter és K. Müller Zsófia alakították.

Lantos Anikó fesztiváligazgató elmondta: ötödik alkalommal kezdődött a Thália Színház évada a Vidéki Színházak Fesztiváljával, amelyen hét nap alatt kilenc produkcióval várták a nézőket. Mint mondta, a fesztivál látogatottsága kimagasló volt, minden előadást telt ház előtt játszottak, a rendezvény csaknem 4 ezer nézőt vonzott. A fesztivált nagy szakmai érdeklődés kísérte.

A fesztiváligazgató kiemelte: a produkciók közül hármat - a Bánk bán, a Moliere: Tartuffe és a Ványa bá című előadást - a közmédia rögzítette.
Elmondta: a produkciókat öttagú zsűri értékelte, amelynek munkájában rész vett Térey János író, drámaíró, műfordító, Gabnai Katalin színikritikus, Pindroch Csaba, a Thália Színház színművésze, Kézdi Beáta, a Heti Válasz színház-rovatának szerzője és Cseh Bettina közönségzsűri tag. A díjakat az idén is Szilágyi Imre debreceni grafikusművész készítette.

A legjobb előadás díját a Ványa bá című produkció nyerte el; Csehov művének címszerepét Mertz Tibor alakította.

A legjobb férfi alakítás díját Varga Zoltán, a legjobb női alakítás díját pedig Ullmann Mónika kapta. Mindkét művész a Miskolci Nemzeti Színház Lukáts Andor rendezte Pillantás a hídról című produkciójában nyújtott teljesítményéért vehette át az elismerést.

A Fesztiváldíjat a színészi csapatjátékért a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei nyerték el, a Szerelem című előadással, a díjat Takács Kati és Mészáros Sára vette át.

A zsűri különdíját ezúttal a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának, a Ványa bá című előadásban való játékáért ítélték oda.

A Hazatéréssel nagy sikerrel bemutatkozó Zenthe Ferenc Színház díjának átadásakor a fesztiváligazgató Lantos Anikó elmondta: valamennyi zsűritag egyetértett abban, hogy a salgótarjáni teátrum műhelyteremtő alkotómunkáját el kell ismerni. A díjat Simon Lajos, a színházat működtető gazdasági társaság igazgatója és Susán Ferenc színházmanager, rendező vette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 15:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.