Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Február 28. 16:39, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Férfiak játsszák a női szerepeket a Nemzetiben

Férfiak játsszák a női szerepeket a Nemzetiben

Reviczky Gábor szerint ez jobban megy, mint fordítva.

Egy igazi klasszikus szerelmi kavalkád mutatkozik meg a Nemzeti Színház, Ahogy tetszik című darabjában. A zűrzavart csak fokozza, hogy számos női szerepet férfiak keltenek életre a színpadon - számol be a tema.hu.

Reviczky Gábor például Próbakő szerepében beleszeret a "Rusnya parasztlány" karakterébe, akit Eperjes Károly alakít a színpadon.

- Egy férfi jobban meg tudja mutatni a nőt, mint fordítva. Akkor van baj, ha félreviszik a történetet, például csókolóznak. Tudni kell, hogy minden előadása végére Shakespeare mindent megold, de itt egy kicsit bonyolultabban jutunk el a happy endig - magyarázta a Heti Témának a színész.

- Shakespeare filmszerűen írt, nem is volt nála díszlet, és ezeket mindig narratív szövegeket jellemezték a műveiben. A Globe egy teljesen szabad színház volt, például működött mellette a söröző, és az író, ha érdektelenséget látott akkor belejavított az előadásba. Ezt úgy mérte le, hogy figyelte, hogy hányan mennek el a kocsmába és mikor jönnek vissza - mondta a lapnak a színész.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.