Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 13. 08:53, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-VESZPRÉM

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára.

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára.

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

A magyarok csütörtökön 33-26-ra győztek Vilniusban.

Eredmény, visszavágó:
Magyarország-Litvánia 36-23 (17-10)

-----------------------------------
Lövések/gólok: 47/36, illetve 51/23
Gólok hétméteresből: 3/2, illetve 3/1
Kiállítások: 6, illetve 4 perc
továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel, 69-49-es összesítéssel.

Magyarország:
------------
Palasics - Bóka 3, Bodó 1, Bánhidi 4, Sipos 1, Ancsin 2, Lékai 1, cserék: Rodríguez 4, Szita 3, Imre 5, Rosta 6, Krakovszki B. 2, Fazekas 2, Ilic 2

A házigazdák keretéből ezúttal Szöllősi Szabolcs, Hanusz Egon és Krakovszki Zsolt maradt ki.
A csütörtökön kialakított hétgólos előny ellenére nagy lendülettel, gyors, olajozott játékkal kezdte a visszavágót a magyar csapat, ráadásul Palasics Kristóf remekül védett. A vendégek először a 12. percben, 8-3-as hátrányuknál kértek időt, magyar oldalon viszont Chema Rodríguez szövetségi kapitány három perccel később minden mezőnyjátékosát lecserélte, a meccs képe ennek ellenére nem változott. Az újonnan beállt csapattagok gyorsan felvették a játék ritmusát, egy 4-1-es sorozattal tovább növelték a különbséget és a szünetben 17-10-re vezettek.
A második felvonás elején visszatért az alapcsapat, és bár a támadójáték néha akadozott, a védekezés továbbra is stabilan működött. Ezúttal is a félidő közepén jött a sorcsere, és ezúttal összejött az, ami csütörtökön Vilniusban nem: egy újabb 4-1-es periódus végén tíz gólra nőtt a különbség a 49. percben. A teljes első meccsen, illetve a visszavágó első háromnegyedében tisztességesen helyt álló litvánok a hajrára elfáradtak, 34-20-as hátrányukat követően mégis tudták csökkenteni a különbséget.
A magyar mezőnyjátékosok közül csak Ligetvári Patrik nem szerzett gólt. A kapuban Palasics Kristóf 44 lövésből 22-t kivédett. A túloldalon Mindaugas Dumcius nyolc góllal, Lukas Gurskis hét, Giedrius Morkunas két védéssel zárt.
A két együttes 16. találkozóján a magyarok három vereség mellett 13. alkalommal győztek.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz, a csoportkör sorsolására május 29-én kerül sor. Ez lesz a 29. férfi világbajnokság, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.