Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 20. 08:34, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-TATABÁNYA

Férfi kézilabda MK - Veszprémi címvédés Tatabányán.

Férfi kézilabda MK - Veszprémi címvédés Tatabányán.

A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 33-30-ra legyőzte a Szegedet a tatabányai négyes döntő vasárnapi fináléjában.

A két csapat 23. alkalommal találkozott egymással a kupadöntőben, a bakonyiak a 18. sikerüket ünnepelhették. Összességében ez volt a negyvenedik fináléjuk és a 31. győzelmük. A hétszeres győztes Szegednek ez volt a 23. kupadöntője, kétszer körmérkőzéses lebonyolításban végzett az élen.

Eredmény, döntő:
Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged 33-30 (16-15)

-----------------------------------------------------
gólszerzők: Jahja 6, Remili 5, Fabregas, Koszorotov, Vajlupov 4-4, Pechmalbec, Elísson 3-3, Casado 2, Descat, Mahé 1-1, illetve Sostaric 8, Martins 7, Garciandía 6, Bombac 3, Gaber 2, Mackovsek, Frimmel, Bánhidi, Stepancic 1-1
Lövések/gólok: 46/33, illetve 41/30
Gólok hétméteresből: 4/4, illetve 8/8
Kiállítások: 6, illetve 6 perc

A bakonyiak keretéből Gasper Marguc, a csongrádiaktól Emil Kheri Imsgard és Gleb Kalaras maradt ki.
A két együttes márciusban és áprilisban összesen háromszor találkozott egymással, de a Szeged egyetlen alkalommal sem vezetett, és ezt a rossz sorozatát most sem tudta megtörni.
Ezúttal hatékony védekezéssel kezdtek Bánhidi Bencéék, eleinte nem engedtek lerohanásokat ellenfelüknek, akik ezt látva a kapott gólok után a gyors középkezdéseket erőltették, és Nedim Remili vezérletével 7-4-re elléptek. Többet hibáztak a szegediek, ráadásul romlott a védekezésük hatékonysága, és a 21. percben először voltak négygólos hátrányban. Miguel Martins becserélése jót tett a csongrádiaknak, akik a portugál irányító akciógóljaival, valamint Mario Sostaric büntetőivel felzárkóztak 15-14-re, és a szünetben is csak egy találat volt a hátrányuk.

A 27. és a 34. perc között ötször ítéltek kiállítást a játékvezetők, pedig egyáltalán nem volt sportszerűtlen a meccs, sőt a megszokottnál keményebb sem. A szegediek továbbra is két irányítóval játszottak, mínusz háromnál pedig kapuscsere mellett döntöttek, Mikler Roland helyére átmenetileg Nagy Martin érkezett. A veszprémiek közül kisvártatva kivált Nedim Remili, mert piros lapot kapott, miután megütötte Dean Bombac arcát. A játék képe és a mérkőzés menete mindezek ellenére nem változott: szoros volt az állás, de a Szeged nem tudott egyenlíteni.

Mínusz négynél időt kért Kárpáti Krisztián vezetőedző, majd létszámfölényes támadásokkal próbálkozott, de nem járt sikerrel. Amikor csapata újra visszakapaszkodott kétgólos hátrányra, már csak három perc volt hátra, a címvédő pedig taktikusan őrizte előnyét.
A veszprémi Rodrigo Corrales öt, a szegedi Mikler Roland kilenc védéssel zárt.

A két együttes 196. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 135. veszprémi győzelem született. Legközelebb jövő pénteken a bajnoki döntő első mérkőzésén találkoznak egymással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.