Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 22. 07:15, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI/VESZPRÉM

Férfi kézilabda BL - A Veszprém legyőzte a Montpellier-t.

Férfi kézilabda BL - A Veszprém legyőzte a Montpellier-t.

A Veszprém házigazdaként 33-31-re legyőzte a francia Montpellier HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 33-31 (13-15)
--------------------------------------------------------
lövések/gólok: 52/33, illetve 49/31
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 14 perc

A hazaiaktól Bjarki Már Elísson, a vendégek keretéből Yannis Lenne és Diego Simonet hiányzott.
Momir Ilic veszprémi vezetőedzőnek már a kilencedik percben időt kellett kérnie, mert bár csapata az első körben bravúros győzelmet aratott a címvédő német Magdeburg otthonában, a Montpellier remekül felkészült annak a meccsnek a felvétele segítségével, és jobban kezdett (4-7). Az időkérést követően gyorsan egyenlítettek a hazaiak, majd a 19. percben - a meccs során először - vezettek. Erre azonban egy 5-0-s sorozattal válaszolt a jobban védekező, kétszeres BL-győztes Montpellier, amely 15-13-as előnyben volt a hullámzó első félidő végén.

A második felvonást is rendkívül összeszedetten, motiváltan kezdték a franciák, de Ilic megint időt kért, és Ignacio Biosca García védéseivel, illetve Mikita Vajlupov góljaival egyenlített a magyar bajnoki címvédő (22-22), majd másodszor is megszerezte a vezetést. Ekkor már sikerült megfékezni a vendégek lerohanásait, és a Veszprém olyannyira lendületbe került, és cserejátékosainak többsége olyan hasznosan szállt be a játékba, hogy csapatuknak még az is belefért, hogy az utolsó négy gólt a franciák lőtték.
Jehia el-Dera hét, Vajlupov hat találattal, Biosca García négy, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sebastian Karlsson hatszor talált be, és öten zártak négy góllal. Charles Bolzinger négyszer, Remi Desbonnet hétszer védett.
A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Veszprémnek öt vereség mellett ez volt a 12. sikere. A csoportjukban két győzelemmel álló bakonyiak egy hét múlva a dán GOG vendégei lesznek a BL-ben.
"Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen nagyon erős, nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, amely remekül védekezik" - mondta a lefújást követően a sajtótájékoztatón Momir Ilic.

Hozzátette, kicsit idegesen kezdtek, több ziccert is kihagytak, de később vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, de a második félidőt megint rosszul kezdték, labdaeladásaik és rontott lövéseik voltak, ekkor három góllal meg tudott lépni a Montpellier.
"Kentin Mahé és Dragan Pechmalbec beállása dinamikát hozott a csapatba, és Nedim Remili is fontos gólokat szerzett. A mérkőzés nagy részével elégedett vagyok, de látszik a csapaton, hogy még több időre és edzésre van szükségünk, hogy összeszokjunk" - nyilatkozta a vezetőedző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.