Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 08. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: HÍR24

Ferenc pápa ismét meglepett mindenkit

Ferenc pápa ismét meglepett mindenkit

Tegnapi audienciáján homlokon csókolt és magához ölelt egy eltorzult arcú, ritka betegségben szenvedő férfit, akinek csomók borítják az egész testét.

A pápa az audiencia végén állt meg néhány percre, hogy megölelhesse a férfit, aki egy ritka és fájdalmas betegségben szenved, amelynek a kezelése igen bonyolult - írja a Catholic News Agency. A neurofibromatózis egy olyan genetikai betegség, ami bőrön többszörös csomók (ún. neurofibrómák) megjelenésével, egyéb bőrpanaszokkal és tumorok kialakulásával jár, elszenvedőit pedig gyakran kirekesztik kinézetükért. A pápa az audiencián megsimogatta a férfi arcát, megcsókolta majd megáldotta.

Ferenc pápa nem először tesz ilyet, épp ellenkezőleg, különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy szeretettel fogadja a társadalomból kitaszítottakat, így mutatva példát a híveknek. Volt, hogy egy hajléktalant hívott meg vacsorázni, míg egy másik alkalommal szintén egy láthatóan nagyon beteg ember miatt szállt ki a pápamobilból.

Ferenc pápa nemcsak ebben tér el elődjétől, XVI. Benedektől. Legutóbb még azt is hagyta, hogy egy kisfiú foglalja el székét. Ferenc pápa a Szent Péter téren szónokolt a nagyszülői szerepek fontosságáról, amikor egy kisfiú a Szentatya mögé osont és helyet foglalt a hófehér székben. Miután a pápa észlelte a gyerekcsínyt, odament a fiúhoz, aki egész egyszerűen átölelte őt. A jelenetet több tízezer hívő látta a téren, Ferenc pápa pedig csak mosolygott az egészen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".