Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. November 08. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: HÍR24

Ferenc pápa ismét meglepett mindenkit

Ferenc pápa ismét meglepett mindenkit

Tegnapi audienciáján homlokon csókolt és magához ölelt egy eltorzult arcú, ritka betegségben szenvedő férfit, akinek csomók borítják az egész testét.

A pápa az audiencia végén állt meg néhány percre, hogy megölelhesse a férfit, aki egy ritka és fájdalmas betegségben szenved, amelynek a kezelése igen bonyolult - írja a Catholic News Agency. A neurofibromatózis egy olyan genetikai betegség, ami bőrön többszörös csomók (ún. neurofibrómák) megjelenésével, egyéb bőrpanaszokkal és tumorok kialakulásával jár, elszenvedőit pedig gyakran kirekesztik kinézetükért. A pápa az audiencián megsimogatta a férfi arcát, megcsókolta majd megáldotta.

Ferenc pápa nem először tesz ilyet, épp ellenkezőleg, különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy szeretettel fogadja a társadalomból kitaszítottakat, így mutatva példát a híveknek. Volt, hogy egy hajléktalant hívott meg vacsorázni, míg egy másik alkalommal szintén egy láthatóan nagyon beteg ember miatt szállt ki a pápamobilból.

Ferenc pápa nemcsak ebben tér el elődjétől, XVI. Benedektől. Legutóbb még azt is hagyta, hogy egy kisfiú foglalja el székét. Ferenc pápa a Szent Péter téren szónokolt a nagyszülői szerepek fontosságáról, amikor egy kisfiú a Szentatya mögé osont és helyet foglalt a hófehér székben. Miután a pápa észlelte a gyerekcsínyt, odament a fiúhoz, aki egész egyszerűen átölelte őt. A jelenetet több tízezer hívő látta a téren, Ferenc pápa pedig csak mosolygott az egészen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.