Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 06. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Feltámad a szél, lehűlés kezdődik!

Feltámad a szél, lehűlés kezdődik!

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és elszórtan ismét számítani kell záporok kialakulására, néhol akár az ég is megdörrenhet.

Szerdán Nyugatin és keleten-északkeleten többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Reggelre többfelé képződik pára, köd. A minimumok -1 és 6, a maximumok 12 és 17 fok között alakulnak.

Csütörtökön kelet felől egy magassági hidegörvény húzódhat fölénk, melynek hatására gyakran lesz erősen felhős az ég, és több helyen előfordulhat eső, zápor, főként a magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat. Az északi-északkeleti szél élénk, nyugaton és a Dunától keletre nagy területen erős lesz. Visszaesik a hőmérséklet, hajnalban főként az Északi-középhegység térségében lehet gyenge fagy, és napközben sem lesz melegebb 6-13 foknál.

Pénteken változóan-erősen felhős időben lesz részünk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Legtöbb időre északon-északkeleten süthet ki a nap. Az ország déli felé helyenként még kisebb eső, zápor előfordulhat és itt reggelre párássá, ködössé válhat a levegő. Sopron környékén feltámadhat a délkeleti szél, Kora reggel -5, +4, napközben 8-12 fok valószínű.

Szombaton a hajnali hidegebb, többfelé fagyos időt követően napközben sok lesz a napsütés, amit északkeleten gomoly-, nyugaton fátyolfelhők zavarhatnak. Számottevő csapadék nem várható. A keleti tájak kivételével többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. A csúcshőmérséklet 9-15 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán hidegfront jellegű hatásra kell számítani, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési- és görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint ingadozhat a vérnyomás is.

A szelesebb nyugati és keleti-északkeleti tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán elszórtan továbbra is számítani kell záporok kialakulására, az érintett tájakon vizes csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb záporokban hirtelen romolhatnak a látási viszonyok.

Elsősorban nyugaton és keleten, északkeleten ehet élénk, néhol erős az északi-északkeleti szél, ami jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel a szélcsendesebb középső tájakon pára-, ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.