Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2023. Szeptember 19. 16:30, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fellépés a kutyaviadalok ellen!

Fellépés a kutyaviadalok ellen!

A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki azt a 43 éves férfit, aki tiltott állatviadalt tartott Nagyorosziban.

A rétsági rendőrök 2023. szeptember hónapban helyszíni szemlét folytattak a nagyoroszi településen élő férfinél, mert felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy az ingatlan garázsában tiltott állatviadalt tartott. A gyanú megalapozott volt, ugyanis a helyszínen a nyomozók négy állatviadalra kiképzett harci kutyát és a kiképzésükhöz szükséges eszközöket foglaltak le.

A férfi a kutyájával szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmazott, amely alkalmas arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást, vagy a pusztulását okozza. A kutyák elszállításáról állatvédők gondoskodtak.

A hatóság tagjai a férfit lakóhelyén elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol állatviadal szervezése bűntett és állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 10:00, szombat | Helyi

Október elején rendezik a 27. Erdők Hetét.

Országszerte több mint száz programmal várják az erdészetek a fák világa iránt érdeklődőket október 2. és 8. között a hagyományos Erdők Hetén - közölte az Agrárminisztérium (AM)

2023. Szeptember 30. 08:30, szombat | Helyi

Vasárnaptól több helyen, ingyenesen leadhatók a hulladékká vált gumiabroncsok.

Október elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, amelyeket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt.

2023. Szeptember 30. 06:36, szombat | Helyi

Gyenge hidegfront érkezik!

Északnyugatról délkelet felé egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, ami csak szórványosan okozhat kisebb esőt, záport.

2023. Szeptember 29. 13:00, péntek | Helyi

Ügyeljünk a vadveszélyre!

Ősszel gyakrabban következnek be vadelütéssel járó közlekedési balesetek, ezért óvatosabban és körültekintőbben közlekedjünk az erdős, bokros területek környezetében, illetve olyan útszakaszokon, ahol vadon élő állatok megjelenése