Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Április 18. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: salgotarjan.hu

Felhívás a közterületi nevek javasolt módosításairól

Felhívás a közterületi nevek javasolt módosításairól

Közterületi ingatlanok új nevének megállapítása.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. május 28-án tartandó ülésén kívánja megtárgyalni az egyes önkényuralmi politikai rendszerre utaló nevű közterületi ingatlanok új nevének megállapítását. Salgótarján közigazgatási területén a központi címregiszter szerint jelenleg 10 olyan közterület név szerepel, amelynek használata a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) állásfoglalása alapján nem javasolt. A lakossági felhívás a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerekre utaló és ezáltal nem javasolt közterületi nevek módosítására az alábbi dokumentumban megtekinthető:

Lakossági felhívás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.