Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Március 04. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Felfüggesztett szabadságvesztés bódult vezetésért és kábítószer birtoklásáért

Felfüggesztett szabadságvesztés bódult vezetésért és kábítószer birtoklásáért

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kábítószer birtoklása és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen, aki többféle bódító hatású szer fogyasztása után vezette gépkocsiját.

A vádlottat 2018 áprilisában vonták közúti ellenőrzés alá a 21. számú főút bátonyterenyei útszakaszán, ahol Pásztó felől Salgótarján irányába vezette további három utassal terhelt személygépkocsiját.

A rendőri igazoltatás során a gépjárművezető mellett, a középkonzolban elhelyezett hamutartóból három darab kábítószergyanús anyaggal szennyezett alufóliadarab, míg az egyik tárolórekeszből egy szívószál került lefoglalásra, ezért a vádlottat vér- és vizeletminta vétele céljából előállították a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra.

A vádlott vérmintájából AKB-48F hatóanyag volt kimutatható, amely a hasis és marihuána hatóanyagához hasonló hatású, mesterségesen előállított vegyület, ún. szintetikus kannabinoid, amely kábítószernek minősül. Ugyanakkor mind a vádlott szervezetéből, mind a gépjárműből lefoglalt alufóliadarabok és szívószál felületéről kimutathatók voltak katinon típusú új pszichoaktív anyagok is.

A vádlott így gépjárművezetőként kábítószer és új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyület által előidézett bódult állapotban vett részt a közúti közlekedésben, ezért a Salgótarjáni Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt emelt ellene vádat.

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – 1 év 3 hó felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki halmazati büntetésként, és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint a bódító hatású szerrel szennyezett, a vádlottól lefoglalt tárgyakat elkobozta.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 15:07, csütörtök | Helyi

Mindenki feketén dolgozott

Kockázatelemzés alapján bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy társaságra, akinek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem is volt elegendő alkalmazottja. A partnercégnél 130 millió forintnyi áfatart

2022. December 08. 14:58, csütörtök | Helyi

A Közösségi és ifjúsági ház felújítása

Bárna önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a Közösségi és ifjúsági ház felújítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap

2022. December 08. 08:50, csütörtök | Helyi

Tűzhalál Cserháthalápon

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Cserháthalápon tűz keletkezett.

2022. December 08. 08:44, csütörtök | Helyi

Önként bevallott 324 milliónyi áfát a mobiltelefon-kereskedő

Egy mobiltelefonokat értékesítő cég áfabevallásában belföldiként tüntette fel külföldi beszerzéseit. Az ellenőrzés után 324 millió forintot vallott be önként.