Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2020. Március 04. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Felfüggesztett szabadságvesztés bódult vezetésért és kábítószer birtoklásáért

Felfüggesztett szabadságvesztés bódult vezetésért és kábítószer birtoklásáért

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kábítószer birtoklása és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen, aki többféle bódító hatású szer fogyasztása után vezette gépkocsiját.

A vádlottat 2018 áprilisában vonták közúti ellenőrzés alá a 21. számú főút bátonyterenyei útszakaszán, ahol Pásztó felől Salgótarján irányába vezette további három utassal terhelt személygépkocsiját.

A rendőri igazoltatás során a gépjárművezető mellett, a középkonzolban elhelyezett hamutartóból három darab kábítószergyanús anyaggal szennyezett alufóliadarab, míg az egyik tárolórekeszből egy szívószál került lefoglalásra, ezért a vádlottat vér- és vizeletminta vétele céljából előállították a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra.

A vádlott vérmintájából AKB-48F hatóanyag volt kimutatható, amely a hasis és marihuána hatóanyagához hasonló hatású, mesterségesen előállított vegyület, ún. szintetikus kannabinoid, amely kábítószernek minősül. Ugyanakkor mind a vádlott szervezetéből, mind a gépjárműből lefoglalt alufóliadarabok és szívószál felületéről kimutathatók voltak katinon típusú új pszichoaktív anyagok is.

A vádlott így gépjárművezetőként kábítószer és új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyület által előidézett bódult állapotban vett részt a közúti közlekedésben, ezért a Salgótarjáni Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt emelt ellene vádat.

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – 1 év 3 hó felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki halmazati büntetésként, és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint a bódító hatású szerrel szennyezett, a vádlottól lefoglalt tárgyakat elkobozta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Helyi

MOHU: 90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya!

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya - mondta a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója.

2023. November 29. 19:16, szerda | Helyi

Bemutatták a palackvisszaváltó automatákat, 4-5 ezer visszaváltási pontot ígérnek

Pethő Zsolt, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a MOHU telephelyén mutatta be újságíróknak a palackok visszaváltására szolgáló nagyméretű automaták működését és legfontosabb jellemzőit.

2023. November 29. 17:00, szerda | Helyi

Jótékonysági est - lakásotthonokban élő gyermekek támogatása - Online közvetítés ma este...

Így valósul meg a Nógrád vármegyében működő lakásotthonokban élő gyermekek támogatása. 2023. november 29. Karácsonyi adománygyűjtés Nógrád vármegyében.