Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Május 04. 22:53, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook

Fekete Zsolt közérdekű közleménye - 05.04.

Fekete Zsolt közérdekű közleménye - 05.04.

Salgótarján polgármesterének közleménye.

Tisztelt Salgótarjániak!


A kijárási korlátozást a kormány városunkra nézve is megszünette azzal, hogy a 65 éven felüliek továbbra is a 9-12 óráig tartó idősávban látogathatják az üzleteket, míg a 65 éven aluliak ezen időszak előtt és után, kötelező a másfél méteres távolság megtartása, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a szájmaszk viselése, valamint a szabadidős sportok, a versenysportok edzései megtarthatóak. A helyi piacok esetében pedig a kormányétól eltérő szabályokról rendelkezhetünk.

Ennek függvényében itt Salgótarjánban az alábbiakról döntöttünk:

  • az elmúlt hetek vásárlói visszajelzései és a kereskedői kérések alapján a salgótarjáni piacot a 65 éven felüliek délelőtt 8 és 10 óra között látogathatják, a 65 éven aluliak pedig az ezen kívül eső időszakokban. A piac a holnapi napon már ennek megfelelően várja a vásárlókat.
  • Kérjük, hogy szájmaszkot a piacon is szíveskedjenek viselni!
  • Szerdától kinyit a sportcentrum, az ott lévő játszóteret viszont lezárjuk. A sportcentrumban szerdától lehet edzéseket tartani, illetve a terület nyitva áll a hobbisportolók előtt is. Sportrendezvényeket azonban továbbra sem lehet tartani. Itt szeretném megjegyezni, hogy szeretnénk mihamarabb elindítani a városi kispályás futball bajnokságot, de az érintettek megértését kérem, ezzel még várnunk kell egyelőre. Amint úgy látjuk, hogy nagy biztonsággal megkezdhető a bajnokság, jelezni fogjuk.
  • A városban a játszótereket továbbra is lezárva tartjuk.
  • Jövő hétfőtől megnyitjuk a Városi Sportcsarnokot a sportedzések előtt. Az ott edző sportegyesületekkel a fenntartó cég munkatársai a héten egyeztetnek a beosztásról, hogy az edzések között az öltözőket, a különböző helyiségeket megfelelően lehessen fertőtleníteni.
  • Mivel a kormány visszavonta az üzletek nyitva tartási idejére és látogatására vonatkozó korlátozásokat, az önkormányzati tulajdonú bérelt helyiségek esetében a kedvezményes bérleti díj május 11-től érvényét veszti.

Kérem, hogy továbbra is legyenek körültekintőek, a vírus terjedése nem állt meg. De kellő figyelemmel, óvatossággal továbbra is megőrizhetjük egészségünket!

Vigyázzunk egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.