Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Fejlesztik a rehabilitációs ellátást a Nógrád megyei kórházakban

Fejlesztik a rehabilitációs ellátást a Nógrád megyei kórházakban

Nógrád megye mindhárom kórházában megkezdik a rehabilitációs ellátások fejlesztését.

Balassagyarmaton, Pásztón és Salgótarjánban összesen több mint egymilliárd forint értékben valósulnak meg a beruházások - tájékoztatta Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke az MTI-t. Becsó Zsolt elmondta, hogy a napokban írták alá azt a támogatási szerződést, amely lehetővé teszi a rehabilitációs ellátórendszer fejlesztését az egész észak-magyarországi régióban.
A fejlesztésben részt vevő konzorciumnak tíz kórház és egészségügyi intézmény a tagja, és regionális szinten 4 milliárd 526 millió forintos, önrész nélküli, teljes egészében vissza nem térítendő támogatást nyertek el az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatán. A nógrádi fejlesztések összege egymilliárd 77 millió forint lesz.
A megyei önkormányzat elnökének ismertetése szerint a salgótarjáni Szent Lázár Kórházban 333,7 millió forintból központi rehabilitációs egységet hoznak létre úgy, hogy az egymásra épülő szolgáltatások egymástól függetlenül is tudjanak működni. Ez az egység látja majd el a fekvőbeteg-rehabilitációs osztályt, a járóbeteg-, a pulmonológiai és a gyermekrehabilitációt. Mindehhez gépeket, eszközöket is vásárol az intézmény.
Pásztón a Margit Kórházban 280 millió forintból építenek meg egy 600 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületet. Földszintjére költözik a jelenleg a kórházon kívül működő tüdőgondozó. Az épületbe új röntgenkészüléket is beszerelnek majd. A sóterápiás helyiségen kívül kialakítják a pulmonológiai kezelőket, vizsgálókat is.
A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet 464,1 millió forintot nyert. Ebből a pszichiátriai, az addiktológiai és a neurológiai rehabilitációt fejlesztik. A betegek számára elérhetővé válik a zenei, a sport-, mozgás- és fizioterápia, emellett a járóbeteg-ellátás keretében a gyermekrehabilitációs ellátás alapjait is megteremtik Balassagyarmaton - közölte Becsó Zsolt.

Címkék: kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.