Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 22. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Fejlesztik a kozárdi Palóc Ízek Házát

Fejlesztik a kozárdi Palóc Ízek Házát

Határon átnyúló turizmusfejlesztési beruházások kezdődnek az Északi-középhegységben, így Kozárdon is.

Több mint 1,8 millió euróból, 80 százalékban uniós támogatással hoznak létre fenntartható turisztikai szolgáltató egységeket az Északi-középhegységet is magába foglaló magyar-szlovák határtérségben – jelentette be a Négy Kapu elnevezésű projekt indító konferenciáján Gyöngyösön Tomor Tamás, a Károly Róbert Főiskola (KRF) docense.
A turisztikai látogatóközpontok kialakítását és fejlesztését célzó, a határon átnyúló projektben a KRF Mátra Pont információs központja, a kozárdi Palóc Ízek Háza, a Magosfa Alapítvány Börzsönyben fekvő ökoturisztikai központja, valamint Szlovákiából az Ipoly Unió Jégmadár látogatóközpontja vesz részt.
Tomor Tamás szerint a projekt újdonsága abban rejlik, hogy nem egy-egy település, vagy kisebb térség turisztikai kínálatát mutatja be, hanem egy jóval nagyobb régió, mintegy 500 települését gyűjti csokorba. Hozzátette: a 2014. augusztus végén záruló projekt célja, hogy a turisztikai szolgáltató egységek egymást erősítve bővítsék az érintett térség kínálatát, növeljék az itt eltöltött időt, és az itt elköltött pénzt.
A Mátra évente 150-200 ezer látogatót vonz, akik jellemzően januárban és augusztusban érkeznek ide.
A négy központban a fejlesztések eredményeként egyebek mellett szálláshelyeket, információs pontokat, az adott térségre jellemző termékeket bemutató, értékesítő helyeket és turisztikai útvonalakat alakítanak ki.

Címkék: palóc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák