Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Június 18. 13:45, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Fegyveresek támadtak rá egy ukrán ellenzéki politikus üzemére, sebesültek

Fegyveresek támadtak rá egy ukrán ellenzéki politikus üzemére, sebesültek

Legalább nyolcvan, pisztolyokkal és automata sörétes puskákkal felfegyverzett, borotvált fejű támadó megpróbált behatolni kedden egy ellenzéki ukrán politikus mezőgazdasági üzemébe a dél-ukrajnai Mikolajiv városában. Tüzet nyitottak a cég alkalmazottaira, akik közül ötöt lőtt sebekkel kórházba kellett szállítani.

Az esetről az ellenzéki politikus, Arkadij Kornackij számolt be a sajtónak. Elmondta, hogy többször is telefonált a rendőrségnek és a mentőknek, de azok komoly késlekedéssel, csak másfél óra múlva értek ki. Sajtójelentések szerint a hatóságok hat támadót őrizetbe vettek, a többiek elmenekültek a helyszínről.
Kornackij a Haza párt jelöltjeként indult tavaly októberben a parlamenti választásokon. Annak az öt vitatott körzetnek az egyikében indult egyéni jelöltként, ahol a központi választási bizottság nem tudott eredményt hirdetni, hanem úgy határozott, hogy meg kell ismételni a voksolást. Először ugyanis az összes szavazat összeszámlálása után a választási bizottság honlapján Kornackijt hirdették ki győztesnek, majd egy nappal később megváltozott az eredmény a kormányzó Régiók Pártjának jelöltje javára.
Az ellenzéki politikust már a tavalyi választási kampány alatt is több támadás érte, ezért családjával együtt az Egyesült Államokba menekült még a választások előtt. Május elején tért vissza Ukrajnába.
Az öt vitatott körzetben a mai napig nem írták ki a megismételt választásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.