Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 21. 08:18, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Fegyvereket, lőszereket és vadhúst foglaltak le

Fegyvereket, lőszereket és vadhúst foglaltak le

Három férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ egységei a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozóinak adatai alapján.

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - L. István 53 éves rimóci, V. Károly 51 éves szécsényi és G. Győző 41 éves varsányi lakos ellen. Mivel a beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a három férfi a lakhelyén illegálisan beszerzett lőfegyvereket tart, elfogásukhoz a Nógrád megyei nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségét kérték. A gyanúsítottakat a Központ szakemberei 2013. november 19-én a kora reggeli órákban lakásukon fogták el és a Szécsényi Rendőrkapitányságra állították elő.
A nyomozók a házkutatások során L. István lakásán lőszert, továbbá feldolgozott vadhúst találtak, és foglaltak le. G. Győző lakásán L. István tulajdonát képező két golyós lőfegyvert és lőszereket, míg V. Károly lakásán megtartott házkutatás során az előzetes szaktanácsadói vélemény alapján lőfegyvernek, lőfegyver-, illetve lőszeralkatrésznek és közel kétszáz darab lőszernek minősülő tárgyakat foglaltak le a nyomozók. A személyek a lőfegyverek tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkeztek.
A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói V. Károlyt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, míg L. Istvánt és G. Győzőt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság a személyekkel szemben az eljárást szakértők bevonásával folytatja és kezdeményezték az illetékes ügyészségen előzetes letartóztatásukat.

Címkék: fegyver

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.