Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. November 21. 08:18, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Fegyvereket, lőszereket és vadhúst foglaltak le

Fegyvereket, lőszereket és vadhúst foglaltak le

Három férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ egységei a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozóinak adatai alapján.

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - L. István 53 éves rimóci, V. Károly 51 éves szécsényi és G. Győző 41 éves varsányi lakos ellen. Mivel a beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a három férfi a lakhelyén illegálisan beszerzett lőfegyvereket tart, elfogásukhoz a Nógrád megyei nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségét kérték. A gyanúsítottakat a Központ szakemberei 2013. november 19-én a kora reggeli órákban lakásukon fogták el és a Szécsényi Rendőrkapitányságra állították elő.
A nyomozók a házkutatások során L. István lakásán lőszert, továbbá feldolgozott vadhúst találtak, és foglaltak le. G. Győző lakásán L. István tulajdonát képező két golyós lőfegyvert és lőszereket, míg V. Károly lakásán megtartott házkutatás során az előzetes szaktanácsadói vélemény alapján lőfegyvernek, lőfegyver-, illetve lőszeralkatrésznek és közel kétszáz darab lőszernek minősülő tárgyakat foglaltak le a nyomozók. A személyek a lőfegyverek tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkeztek.
A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói V. Károlyt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, míg L. Istvánt és G. Győzőt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság a személyekkel szemben az eljárást szakértők bevonásával folytatja és kezdeményezték az illetékes ügyészségen előzetes letartóztatásukat.

Címkék: fegyver

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.