Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 20. 18:09, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Fegyvereket kerestek, több száz éves régészeti leleteket találtak

Fegyvereket kerestek, több száz éves régészeti leleteket találtak

Befejezték az eljárást a Csongrád-Csanád megyei rendőrök azzal az újszentiváni férfival szemben, aki házában jogosulatlanul halmozott fel régészeti leleteket.

A nyomozók 2020 őszén a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve tartottak kutatást a férfi házában, miután olyan információk birtokába jutottak, hogy ott engedély nélküli lőfegyvereket tart. A kérdéses ingatlanban éles lőfegyverek helyett hatástalanított hadifegyvereket találtak, de a rendőröknek több olyan tárgy is feltűnt, amelyeknek múzeumban lenne a helye, ezért azokat a helyszínen lefoglalták – közölte a rendőrség.

Az eljárás során a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses tárgyak a Dunántúl északkeleti részéről, eltulajdonításból származnak, keletkezésük a 13. század eleje és a 18. század közé tehető. A régészeti leletnek minősülő kövek, eszmei értéke több mint két és fél millió forint, elhelyezésük múzeumba indokolt.

A férfit a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára