Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2012. Február 04. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Fegyvereket foglalt le a terrorelhárítás Nőtincsen

Fegyvereket foglalt le a terrorelhárítás Nőtincsen

A Terrorelhárítási Központ munkatársai Nőtincs községben egy 55 és egy 50 éves nőtincsi férfit fogtak el és állítottak elő.

2012. február 1-jén a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és Rétsági Rendőrkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai Nőtincs községben, egy 55 és egy 50 éves nőtincsi férfit fogtak el és állítottak elő a Rétsági Rendőrkapitányságra bűncselekmények gyanúja miatt.
A rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltehető volt, hogy a személyek lőfegyvereket és lőszereket rejtegetnek hatósági engedélyek nélkül. A rendőrök az 55
éves férfi lakásán megtartott házkutatás során egy 22-es kaliberű kispuskát és hozzá tartozó ezer darab lőszert és még egyéb lőszereket, míg az 50 éves férfi lakásán 2 db maroklőfegyvert, az ahhoz tartozó lőszerekkel, valamint nagy mennyiségű különböző típusú lőszert, hangtompítót és különféle fegyveralkatrészeket találtak és foglaltak le. A két férfi a lefoglalt lőszerek és a lőfegyverek tartásához szükséges engedélyeket felmutatni nem tudták, azzal nem rendelkeztek.
Az előállított személyekkel szemben a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Megállapítást nyert az eljárási cselekmények során az is, hogy a gyanúsítottak fegyvertartási engedélyekkel rendelkeztek más típusú lőfegyverekre és lőszerekre, amelyek bevonására és a legálisan tartott fegyverek, lőszerek elszállítására a rendőrség igazgatásrendészeti szerve intézkedett.

Címkék: terrorelhárítás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

2023. Február 06. 10:00, hétfő | Helyi

Made in Hungária - Bátonyterenyén

A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a Made In Hungária előadásra

2023. Február 06. 09:39, hétfő | Helyi

Vezessenek óvatosabban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon a rendőrök 19 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek során hatan sérültek meg.