Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. December 11. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: police

Fegyvereket és kábítószert foglaltak le - videóval

Fegyvereket és kábítószert foglaltak le - videóval

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai és a balassagyarmati nyomozók elfogtak egy szlovák állampolgárságú férfit és nőt, akiknek az előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei 2015. december 8-án 9 óra 40 perckor az egyik ipolyszögi parkolóban ellenőriztek egy külföldi rendszámú személygépjárművet és annak szlovák állampolgárságú férfi vezetőjét, valamint nő utasát. Az ellenőrzés alkalmával a rendőrök a jármű utasának táskájában körözés alatt álló személyi okmányokat, továbbá 0,4 gramm, míg a sofőr táskájában 25,6 gramm tömegű fehér színű kristályos anyagot, különböző kapszulákat és tablettákat találtak és foglaltak le. A házkutatáson a nyomozók a férfi lakásán további 31,8 gramm tömegű kábítószergyanús fehér színű kristályos anyagot, 20 gramm zöldes színű növényi törmeléket, különböző kapszulákat, valamint több fegyvert találtak és foglaltak le, melyek szakértői vizsgálata folyamatban van. A szlovák férfi a fegyverek tartásához szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik.

A nyomozás során beszerzett előzetes szakértői vélemény alapján a lefoglalt növényi törmelék és fehér színű kristályos anyag kábítószernek minősül, melyek hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát.
A hatóság tagjainak a szlovák állampolgárságú nő igazoltatása és kihallgatása alkalmával valótlan személyi adatokat közölt, majd a személyazonosság megállapítását követően kiderült, hogy ellene a szlovák társhatóság elfogatóparancsot bocsátott ki.

A 28 éves losonci férfit és a 20 éves selmecbányai nőt a rendőrök elfogták és a kapitányság épületébe előállították, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság 2015. december 11-én elrendelt. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen kábítószer birtoklás és lőfegyverrel visszaélés bűntett, míg a nő ellen közokirat-hamisítás bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatja a további eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".