Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2013. Június 23. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

FAO-tag lett Magyarország

FAO-tag lett Magyarország

Magyarország az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) legfőbb döntéshozó szervének tagja lett – közölte Hamar Balázs, Magyarország állandó képviselője a római székhelyű ENSZ-szervezetben.

Magyarország, Oroszország és Törökország lett péntektől a FAO tanácsának új tagja az európai régió képviseletében. A mandátum mostantól a következő három évre szól. Magyarország utoljára 1999–2001 között volt a tanács tagja. „Az, hogy Magyarországot beválasztották a tanácsba, elismerése annak, hogy hazánk aktívan vesz részt a FAO munkájában” – nyilatkozta Hamar.

A FAO legfelső döntéshozatali szerve a konferencia, amely kétévente tartja üléseit mind a 194 FAO-tagállam részvételével. A konferencia ülései között a FAO tanácsa a szervezet legfőbb döntéshozó szerve. Negyvenkilenc tagállam alkotja, évente háromszor-négyszer ülésezik, és minden évben tagjainak közel egyharmadát újítja meg régiók szerint. Az európai régiónak a tanácsban tíz helye van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 07:55, péntek | Belföld

Vasárnapig még forróságra kell készülni, de a hosszú hétvége második felében enyhül a hőség

Vasárnapig még 33-40 Celsius-fok valószínű a legmelegebb órákban, majd egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet a jövő hét elején már 28-34 fok között alakul.

2024. Augusztus 16. 07:46, péntek | Belföld

Kiadta Hidvéghi Balázsnak Győrffy Balázs mandátumát az NVB

Kiadta Hidvéghi Balázsnak Győrffy Balázs országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön.

2024. Augusztus 16. 07:43, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: 1200 településen sikerült megállítani a népességszám csökkenését

Az elnéptelenedés szempontjából veszélyeztetett magyarországi települések mintegy felében, 1200 helységben sikerült megállítani a népességszám csökkenését a Magyar falu program indulását követő majdnem négy évben