Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Július 04. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Falumentési akció Terényben

Falumentési akció Terényben

Falumentési akciót indítanak Terényben.

A kezdeményezéssel a település óvodáját szeretnék megmenteni. A helyi civilek által indított akcióban olyan nagycsaládosokat várnak a településre, akik a helyi óvodába két gyermeküket is beíratják. Cserébe egy évig ingyen lakhatást kapnak. A családoknak csak a rezsit kell fizetni és egy előtakarékossági számlát nyitni. A településre egyébként két családot várnak. A terényi óvodából hatan ballagtak el idén, ősszel pedig csak egy új ovis érkezik, ezért szeptemberben kilenc gyerek lesz az intézményben. Az önkormányzat nyolc fő alatt nem köteles működtetni az óvodát, ezért a szülők és a település vezetése kampányt indított: új családokat hívnak a faluba. Az akció civil koordinátora 15 évvel ezelőtt érkezett a faluba öt másik családdal együtt – most négy gyermeket nevel a férjével Terényben. A mintát Nyugat-Dunántúlról vették. Az önkormányzat a kormány népességmegtartó programjára egyelőre nem jelentkezett, megvárják saját kampányuk eredményét. A modellprogramot egyébként a napokban hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A cél: hogy a falvak ne néptelenedjenek el: innovatív megoldásokkal lehet pályázni, összesen 900 millió forintra.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Terény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.