Városlista
2024. február 20, kedd - Álmos

Hírek

2023. Március 12. 04:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ: SZEBERÉNYI ANDRÁS

Fagyos reggel, nagy széltől már nem kell tartani!

Fagyos reggel, nagy széltől már nem kell tartani!

A napsütést elsősorban magasszintű felhők zavarhatják.

Vasárnap Késő délután nyugaton, északnyugaton növekedhet meg erősebben a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. Helyenként még élénk, de a legtöbb helyen mérsékelt, gyenge lesz a nyugatias szél. Hajnalban -8, -1, délután 6-12 fokot mérhetünk.

Hétfőre beborítanak minket a fátyolfelhők, emiatt sokfelé csak szűrt napsütésre számíthatunk, ugyanakkor északkeleten lehetnek borongósabb körzetek is. Csapadék nem valószínű. A déliesre forduló szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Hajnalban -3, +4, napközben 10-18 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden egy hullámzó frontrendszer hatására napközben főként a Dunántúlon, este a középső és északi tájakon alakulhat ki eső, zápor. Keleten még több órára kisüt a nap. A délies szél többfelé megerősödik, kora reggel nyugaton viharos lökések is lehetnek. Enyhe lesz a reggel, délután pedig 12-20 fok közötti maximumok várhatóak.

Szerdán a keleti, középső országrészben ígérkezik esősnek az időjárás. Az északi hegycsúcsokon havas eső, havazás is kialakulhat. Délután a front mögött nyugaton elkezd felszakadozni a felhőzet és kisüt a nap. Az északi, északnyugati szél erős, északnyugaton viharos lesz. A csúcshőmérséklet 4-12 fok közé eshet vissza. Csütörtökre túlnyomóan napos, száraz időjárás körvonalazódik. Az északnyugati szelet már csak helyenként kísérhetik erős lökések. Napközben 7-13 fok valószínű.

Keddig száraz idő várható

Vasárnap és hétfőn száraz időre készülhetünk, nem várható számottevő csapadék. Újabb csapadékrendszer kedden érheti el hazánkat, ami a hegyekbe akár havazást is hozhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap már gyenge melegfronti hatás várható.

A frontérzékenyeknél fejfájás, migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság alakulhat ki.

A reggeli fagyok miatt felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak.

Ezt követően gyors melegedésre kell készülni, ami vérnyomás-ingadozást, keringési problémákat okozhat.

A helyenként megélénkülő szél az érzékenyebbeknél nyugtalanságot, ingerlékenységet idézhet elő.

Hőérzetünk sokat javul a szombati naphoz képest, ráadásul sok napsütésre számíthatunk, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Reggel érdemes lesz melegen, rétegesen öltözködni, hisz könnyen megfázhatunk.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Szeberényi András ( Front vonulat ) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 18:45, kedd | Helyi

A Spar új szupermarketet épít Szentendrén.

A Spar 3,6 milliárd forintos beruházással új áruházat épít Szentendrén. A szupermarket, amelynek alapkövét kedden tették le, várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg.

2024. Február 20. 18:15, kedd | Helyi

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 12. alkalommal rendezte meg Országos Szakmai Versenyét a Területei Szervezetek győztes csapatai

A Nógrád Vármegyei Területi Szervezet ismételten részt kíván venni az egészségügyi szakdolgozók számára megrendezésre kerülő Országos Szakmai Versenyen.

2024. Február 20. 17:43, kedd | Helyi

Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely

Kedves követőink, alább megtalálják a 2024-es év BÚCSÚRENDJÉT

2024. Február 20. 12:00, kedd | Helyi

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói búcsúba.

Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csiksomlyói pünkösdi búcsúba. A zarándokvonat május 17-én indul és pünkösdhétfőn érkezik vissza - közölték a szervezők.